A Nagy Mózes Elméleti Líceum idén duplázott a Legfarsangon: az első és második díjat is nekik ítélte a zsűri a városi farsangi rendezvényen, ahol négy középiskola osztályai között zajlott a verseny. A ranglista harmadik helyén a Bod Péter Tanítóképző végzett. A 2016-os Legfarsangon hét középiskolai osztály vett részt.

 

Az Apor Péter Szakközépiskola, a Bod Péter Tanítóképző, a Nagy Mózes Elméleti Líceum és a Református Kollégium diákjai lázasan készültek a farsangi megmérettetésre. Kézdivásárhely önkormányzata immár nyolcadik alkalommal szervezte meg a városi farsangot, ahová egy előzetes iskolai válogatón a középiskola két legjobb osztálya nevezhet be. Az első díjasok tortát, falra akasztható képet, valamint a Pista bá termékcsalád kizárólag erre az alkalomra készített trófeáját vihették haza. A második és harmadik díjasok sem távoztak üres kézzel, ők szintén képet és Pista bá-figurákat kaptak nyereményként. A hét előadás témájában nagyon eltérő volt, azonban mindegyik osztálynál látszott, hogy nagy hangsúlyt fektett a díszletre, jelmezre és a kivitelezésre is. Némelyikük a zenével, mások a mozgással adták át a sztorivonalat. Az öttagú zsűri döntése alapján az első két díjat a Nagy Mózes Elméleti Líceum XI. A. és XI. B. osztálya kapta, előbbi Az ágy képei, az agy képei című, álmokat és vágyakat megjelenítő előadásával, utóbbi Az alkohol öl, butít és nyomorba dönt című, az alkohol káros hatásaira fókuszáló előadásával. A harmadik helyen végző előadás címe Az ember tragédiája, amelyben a Bod Péter Tanítóképző XI. B. osztálya a fiatalok iskola utáni életét mutatta be, mintegy görbe tükröt állítva a valóságnak.

 

A rendezvény két házigazdája Tompa Bernát és Fekete Fanni voltak, a Református Kollégium végzős diákjai, akik egyben a tavalyi és tavalyelőtti győztes legfarsangos előadások főszereplői is voltak.



2016. február 10.