November 8-án, szombaton 19 órától tekinthetik meg a kézdivásárhelyiek a Vigadó Művelődési Ház Macskakő diákszínjátszó csoportjának bemutatkozó előadását, A kis herceget. A darabot Antoine de Saint-Exupéry meséje alapján Kolcsár József rendezte. Az előadást november 9-én, vasárnap 19 órától megismétlik.

 

A szereplők a tavaly toborzott Macskakő diákszínjátszó csoport tagjai, 5–9. osztályos diákok. Saint-Exupéry meséjének színpadi változatában Bagoly Anabella, Bartók Rebeka, Biró Norbert, Bonda Boglár, Ercse Zsuzsa, Kelemen Réka, Keserű Kriszta, Kovács Kinga, Kovács Mónika, Kovács Szilvia, Mátyás Ivett, Mikola Csengele, Rancz-Gyárfás Hanna, Szabó Hedda és Szotyori Xénia szerepelnek.

 

Kolcsár József rendező, drámakörvezető elmondta, az előadás szövege a próbák folyamán született, a párbeszédrészletek a regényből valók, de sajátos értelmezést kaptak, közösen dramatizálták a kis színészekkel. Kisebb-nagyobb szünetekkel több mint egy éve dolgoznak a darabon.

 

„Sokat dolgoztunk, de mégsem eleget. A szombati előadás a nagyon fiatal színjátszócsapatunk első bemutatkozása lesz. Reményeim szerint még sokat fejlődik a produkció” – nyilatkozta lapunknak. A darabban a rendező látásmódján túl nagyon sokszor felbukkan a gyerekek értelmezése is.

 

Nagytermi stúdióelőadásról van szó, amelynek hossza körülbelül egy óra. Egy belépőjegy ára 5 lej. Helyfoglalásra a 0267.362.002-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen van lehetőség. Jegyek a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában kaphatók hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával.

 

Orosz Anna



2014. november 5.