Szombaton a szemerkélő eső ellenére is több százan gyűltek össze a kézdivásárhelyi főtéren felállított nagyméretű adventi koszorú körül, a négy évvel ezelőtt kezdeményezett adventi gyertyagyújtásra.

 

Az első gyertyát Bokor Tibor polgármester gyújtotta meg, aki beszédében hangsúlyozta, a rendezvényt a helyi egyházakkal karöltve, közösségépítő céllal szervezi az önkormányzat, és örvendetes, hogy évről évre egyre többen jönnek el az eseményre. „Repül az idő, gyorsan viszi magával éveinket, olyan gyorsan, hogy szinte alig van időnk elraktározni minden élményt, tapasztalatot, amelyet közben ad nekünk. A közös adventi gyertyagyújtásokat közösségépítő eseménynek szántuk, örömmel tapasztalom, hogy minden évben egy kicsivel többen vagyunk, egy kicsivel jobban várjuk, egy kicsivel jobban készülünk. Felkészültebbek vagyunk, tudatosan cselekszünk, összekovácsolódtunk. Azt hiszem mindannyian egyet értünk abban, hogy ez az évünk legszebb időszaka. Maga a készülődés felér az ünneppel, hiszen Szenteste megéljük a pillanatot, ettől a perctől kezdve viszont a felkészülést kezdjük el. A felkészülés valami egészen különlegeset sejtet, van benne valami vonzó, ami tettrekészségre sarkall, vágyakozással tölt el, mert tudjuk, hogy amikor eljön a pillanat vagy megtörténik amire készülünk, örömmel fogadjuk azt. Az adventi időszak is ilyen. A közös adventi gyertyagyújtásunk is felkészülés, maga az advent is a várakozás, az ünnepvárás időszaka” – hangzott a polgármester adventi üzenete.

 

Ezután Farkas Alajos segédlelkész és Beder Imre református lelkipásztor imát mondott, a rendezvényen közreműködött a Benedek Elek és a 2-es Számú Óvoda, a Petőfi Sándor-iskola, valamint a Református Kollégium. A gyertyagyújtás alkalmából kapcsolták be a főtéren és a város utcáin a megújult karácsonyi díszvilágítást.

 

Forrás: Kertész Tibor



2015. december 3.