Egy szerelemhez két ember kell, de mi van akkor, ha három van, esetleg négy. Nos, innentől kezdve a helyzet bonyolódik. Pierre Carlet de Chamblain de Marivaux A második váratlan szerelem című komédiájának premierjét december 31-én, csütörtökön 18 órától tekinthetik meg a Vigadó Művelődési Ház nagytermében.

 

Egy magányos, de élete teljében lévő özvegy márkiné a tisztesség és vágy között kifeszített „erkölcsfonalon” egyensúlyozik, amikor egy számára szimpatikus lovagról kiderül, hogy ő sem közömbös iránta. Ekkor kezdetét veszi, egy az érzékek által vezérelt szerelmi játék, melyben a kimondatlan szavak sűrűsödnek már-már elviselhetetlenül fullasztó találkozásokba, amelyben a kétség ver éket az egymásra találás lehetőségébe. Amikor a találkozás megtörténhetne, mindig megjelenik egy rosszul értelmezett szó, egy félre magyarázott gondolat, ami teret ad a kételynek, már-már győzelemre segítve azt. Ezekben az ingatag pillanatokban nagyon jó dramaturgiai érzékkel jelenik meg egy piperkőc gróf, vagy egy tudákos könyvtáros, és bár a szerelem lelki eredetű mégis testi szükségletű, így pillanatokon múlik történetünk jobbra fordulása. A mesterien fűzött és fogalmazott szavak „csatáinak” vagyunk fül- és szemtanúi. A remekül időzített helyzetek és szövegek, sok lehetőséget biztosítanak a történet humor oldaláról való megközelítésére, az a klasszikus vígjátéki helyzet bontakozik ki, amelyben mi nézők többet tudunk a szereplőkről, mint ők maguk, ezáltal jobban belelátunk a helyzetek fordulatainak lehetőségeibe, így magába szippant a történet, arra késztetve bennünket, hogy letegyük voksunkat egy-egy szereplő mellé.

 

Az előadás létrejöttét a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta. Jegyek 25 lejes áron válthatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában hétfőtől csütörtökig 8 és 19 óra között, pénteken 8 és 15 óra között, valamint az előadás előtt egy órával.
Jegyfoglalás a 0267 360 179-es vagy a 0729 058 197-es telefonszámokon lehetséges.

 

Szereposztás:

A Márkiné, özvegy – BAJKÓ EDINA e.h.

A Lovag – VASS CSABA m.v.

A Gróf – ORBÁN LAVENTE m.v.

Lisette, a Márkiné bizalmasa – GULÁCSI ZSUZSANNA m.v.

Lubin, a Gróf inasa – KOVÁCS BOTOND m.v.

Hortensius úr, házitanító – LÁSZLÓ KÁROLY m.v.

Rendező: CSURULYA CSONGOR



2015. december 23.