A 16. Vigadó Hangszín keretében, december 18-án, pénteken 19 órától a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház akusztikus koncertre hívja a kedves érdeklődőket. Ezúttal a gyergyószentmiklósi Bagossy Brothers Company fog szórakoztatni, másképp mint ahogy eddig megszokhattuk: finomabbra hangszerelt a saját dalaikat hozzák el a kézdivásárhelyi közönségnek.

 

A zenekar indie/alternatív/folk hangzásvilága az alakulása előtti évek tapasztalatai alapján kialakult és újragondolt zenei irányvonal eredménye. Hét saját szerzeményt tartalmazó kislemezük 2013 decemberében készült el “Ha rólad szólna” címmel. Legnépszerűbb dalaik rendszeresen hallhatóak az erdélyi és a magyarországi rádiókban. 2015 márciusában megjelent a zenekar első nagylemeze az “Elviszlek” címmel, melynek címadó dala 2015 novemberében elnyerte a legszebb erdélyi magyar dal címet.

 

“A zenekar fellépett az MR2 Petőfi Rádió Akusztik c. műsorában, melyhez egy külön akusztikus műsort állított össze. A bagossy dalokat újragondoltunk, átdolgoztuk és így egy jellegében más műsor jött létre, a szokásos bulizós műsor helyett. A produkcióban vendégzenész is szerepel Fehér Csaba személyében, aki gitárral és vokállal járul hozzá a műsorhoz. Az ünnepi időszakhoz illeszkedő, ülős, tapsolós Bagossy Brothers Company Akusztik koncerten elhangzik majd a frissen elkészült karácsonyi hangulatú dalunk is” – nyilatkozta Tatár Attila.

 

A zenekar nevét a Bagossy testvérpár – Bagossy Norbert (gitár/ének) és Bagossy László (basszusgitár/vokál) – családneve ihlette, hozzájuk csatlakoztak zenésztársaik, Bartis Szilárd (dobok), Tatár Attila (gitárok, vokál) és Kozma Zsombor (hegedű, harmónika, billentyűk).

 

Jegyek ára 10 lej. Elővételben kaphatók a közönségszolgálati irodában, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával. Helyfoglalási lehetőség a 0267/361081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen.



2015. december 7.