Május 11-én, hétfőn 19 órától különleges csemegével tér vissza Kézdivásárhelyre, a Vigadó Művelődési Házba a közkedvelt Nyitott Akadémia-sorozat, hiszen első alkalommal találkozhatunk Erdélyben Magyarország legnépszerűbb fiatal pszichológusnőjével, dr. Almási Kittivel.

 

Almási Kitti első könyvében, a 2012-ben megjelent Hűtlenségben párkapcsolati problémákkal foglalkozott. Idén új mű megírásába fogott, melyben ezúttal azt kutatja, hogy mi hívja életre a szabad mozgásterünket korlátozó, életünket beszűkítő félelmeket és gátlásokat, és hogyan küzdhetjük le ezeket. Fontos erről beszélni, hiszen sokan szenvedünk attól, hogy vágyunk valamire, van valamilyen ambíciónk, vagy kilépnénk abból, ami már fojtogató számunkra, de azt érezzük: úgysem sikerülne, úgyis kudarcot vallanánk, sőt, esetleg még rosszabb helyzetbe kerülnénk, mint amilyenben most vagyunk. Ezért inkább meg se próbáljuk, bele se fogunk, megmaradunk a langyosban vagy a szenvedésben.

 

Ilyen helyzetben nagyon fontos egyrészt felkutatni, miből eredhetnek a félelmeink, gátlásaink (hiszen azok sokszor a múlt fájdalmas élményeiben gyökereznek), másrészt tudatos munkával csökkenteni erejüket, hogy ne akadályozzanak bennünket céljaink elérésében, abban, hogy méltó és tartalmas emberi életet élhessünk. De hogyan tegyük? Erre a kérdésre igyekszik választ adni dr. Almási Kitti, számos lehetséges eszközt ajánlva hallgatóinak. 

 

A Nyitott Akadémia helyszínen felállított standján magyar nyelvű pszichológiai és spirituális témájú könyvek széles választéka várja az érdeklődőket, köztük dr. Almási Kitti műveivel, melyeket a szerző kérésre szívesen dedikál is.

 

A belépők értéke: 25 lej. Elővételben kaphatók a Vigadó Művelődési Ház közönségszolgálati irodájában, hétköznapokon 8-tól 16 óráig, valamint előadások előtt egy órával. Helyfoglalás a 0267/361 081-es telefonszámon vagy az office@vigado.ro e-mail címen lehetséges. 

 

Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/820851571332219/



2015. április 27.