Szőcs Botond, ifjú tehetség zongorakoncertjével folytatja Hangszín sorozatát a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház február 29-én, hétfőn 18 órától Galériájában.

 

Műsoron:
Robert Schumann- Humoreske op.20
Franz Liszt- Spanish Rhapsody
Frederic Chopin- Preludes op.28

 

A fiatal zongorista a sepsiszentgyörgyi „Plugor Sándor” Művészeti Líceumban végezte iskolai tanulmányait, Rápolti Irma tanárnő diákjaként. Jelenleg a brassói Transilvania Egyetem zene szakának hallgatója, tanára 2011 óta dr. Stela Drăgulin egyetemi tanárnő, a Transilvania Egyetem Zene szakának a dékánja, elismert személyisége a hazai és nemzetközi zongoraiskolának. Számos országos és nemzetközi versenyen vett részt, ahol több első helyezést ért el. Szőcs Botond számos koncertet adott Brassóban, Marosvásárhelyen és Bukarestben (A Román Athenaeum Kistermében, a fővárosi Könyvtárban és nem utolsó sorban a Romániai Rádiótársaság “Mihail Jora” termében).

 

Zenei előadásait lelkesedve fogadták a nagyközönség és a zenei szakértők egyaránt: “Egy második Richter”, “odaadása és temperamentuma/…/, hihetetlen sokoldalúsága/…/, az átlagostól eltérő érzékenysége és lendülete lenyűgöző”. (Petra Gherasim, A fiatal Szőcs Botond a Román Athenaeumban).

 

A koncertre a belépés díjtalan!



2016. február 29.