Új aszfaltszőnyeg került a kézdivásárhelyi Vágóhíd utca hátralevő részébe is, így apró simításoktól eltekintve kijelenthető, hogy a városrész korszerűsítése befejeződött. Az önkormányzat most a Fenyves utcában dolgozik.

 

A Vágóhíd utca esete is megerősíti, hogy az országban zajló munkálatok zömét ténylegesen a papírtologatás, azaz a bürokrácia hátráltatja. Az utcában 2017-ben kezdték meg a munkálatokat, és mintegy másfél év alatt sikerült a végére érni. Az önkormányzat az éveken át húzódó versenytárgyalás végleges eredménye után a Kovászna megyei Út és Híd Rt.-t bízta meg a kivitelezéssel. Az utca és lakosainak kálváriája azért tartott évekig, mert miután elektronikus közbeszerzésre íródott a korszerűsítés, a versenytárgyaláson alulmaradt vállalkozások sorra fellebbeztek, ami hosszas időkiesést eredményezett.

 

Az utca korszerűsítése egyébként a Május 1. utca sarkától kezdődött és a Matkó István, illetve Híd utcák kereszteződésénél fejeződött be. Nagyméretű munkálatról volt szó, hiszen amellett, hogy ezen a városrészen a csatornarendszer is hiányzott, vagy elavult volt, a vízvezetékeket is kicserélték, hogy a későbbiekben ne kelljen amiatt az aszfaltot feltörni. Az önkormányzat munkacsoportja jelenleg a Fenyves utca korszerűsítésén dolgozik.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt



2019. november 21.