A Tapintható láthatatlan – Kézdivásárhely udvarterei bronzba öntve és a Sport, egészség, közösség – asztalitenisz asztalok a játszóterekre kapta a legtöbb szavazatot a Részvételi Költségvetés pályázatban, amelyet az önkormányzat negyedik alkalommal hívott életre. A pályázat a helyi közösség bevonását teszi lehetővé, ezáltal az önkormányzat anyagi támogatását lehet megszerezni.

 

A 2023-ban kiírt pályázatra összesen hat jóváhagyott közösségi ötlet érkezett, ezekre lehetett leadni a voksokat 2024. január 10-ig. A hat pályázatra összesen 666 szavazatot adtak le, a legtöbbet – 231 szavazatot – Tapintható láthatatlan – Kézdivásárhely udvarterei bronzba öntve kapta, ezt követte a Sport, egészség, közösség – asztalitenisz asztalok a játszóterekre 217 szavazattal. A két pályázatot összesen 90.000 lejjel támogatja az önkormányzat.

 

A Tapintható láthatatlan – Kézdivásárhely udvarterei bronzba öntve pályázat bemutatója

 

A kézdivásárhelyi Rotary Club így mutatja be pályázatát: „A bronzmakett a nemlátók számára, akik közvetlen módon a városnak csak a számukra kézzel elérhető szintjét ismerhetik meg, felbecsülhetetlen értékű ismereteket nyújt a város szerkezetére, az épületek és a közéjük zárt közterek, utcák arányaira vonatkozóan. A magas esztétikai élményt nyújtó tárgyra didaktikai eszközként is tekinthetünk, nem ritkaság a hasonló domborművet behunyt szemmel és figyelmes ujjakkal felderítő gyerek, de akár felnőtt sem, érzékenyebbé téve őket ezáltal a fogyatékkal élők világa iránt. Nem utolsó sorban pedig a történelmi központ kicsinyített mását szemlélő városlakóban a közös birtoklás élményét és az ebből fakadó felelősségérzetet erősíti, ami közelebb viheti őket életterük értékeinek felismeréséhez és megőrzéséhez az elkövetkező generációk számára.”

 

Az Sport, egészség, közösség – asztalitenisz asztalok a játszóterekre pályázat bemutatója

 

A háromszéki Férfiak Klubja így mutatja be pályázatát: „Projekt célja az asztalitenisz asztalok beszerzése és felállítása a játszótereken. Ezek a beton pingpongasztalok egyszerű, de időtálló eszközök, amelyek minden korosztály számára hasznosak és élvezetesek. Az asztalok elhelyezése lehetővé teszi, hogy a fiatalok és felnőttek egyaránt egészségesen mozogjanak a szabad levegőn. A projekt haszonélvezői a város minden lakója, hiszen az asztalitenisz olyan sport, amelyet korosztálytól függetlenül mindenki élvezhet. Lehet játszani ketten, négyen vagy akár egy egész csoporttal, és kellemesen eltölteni az időt a szabad levegőn. A projekt célja, hogy ösztönözze a közösséget a szabad levegőn való mozgásra, és a játszótereket szélesebb körben elérhetővé és élvezhetővé tegye a különböző korosztályok számára.”

 


2024. január 12.