Az Újrahasznosítás városa cím elnyerése érdekében, Kézdivásárhely Önkormányzata és a Gosp-Com Kft. hulladékgyűjtési versenyt hirdetett a város oktatási intézményei számára. A feladat egyszerű volt, az intézményeknek a számukra kijelölt szelektív kukákba gyűjtötték a papírt, műanyagot, fémet, üveget, és elektronikai hulladékot is.  Az idei évben változott a szabály, az önkormányzat kihirdette, hogy mindenik intézmény megkapja a nyereményt, amennyiben sikerül kigyűjteni az egy főre eső 8 kilogramm hulladékot.

 

Bokor Tibor polgármester elmondta, hogy nem mindegy, hogy egy hulladéktól hogyan válunk meg: felelőtlenül kidobhatjuk, ezzel sokat ártva környezetünknek, vagy megfelelőképpen leadhatjuk azokat, így járulva hozzá a szelektív hulladékgyűjtéshez, egyben környezetünk kíméléséhez. „Öröm számomra azt látni, hogy városunk kilenc intézményéből heten teljesítették a verseny feltételeit, így mindenik nyertes számára egy performáns nyomtatót ajándékoztunk, így segítve munkájukat”- tette hozza az elöljáró.

 

A nyertes intézmények: Nagy Mózes Elméleti Líceum, Bod Péter Tanítóképző, Manócska Napköziotthon, Református Kollégium, Petőfi Sándor Gimnázium, Molnár Józsiás Iskola, valamint a Turóczi Mózes Általános Iskola.

 

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala és a Gosp-Com Kft. szervezői gratulálnak a benevezett intézményeknek!


2021. november 8.