Kézdivásárhely önkormányzatának keddi soros ülésén a képviselők egyhangú szavazattal adták elvi beleegyezésüket a város tulajdonát képező fortyogófürdői üdülő- és kezelőegység eladására.

 

Hegedűs Ferenc önkormányzati képviselő, szakbizottsági elnök előterjesztésében elmondta: törvényszéki döntés értelmében a minimális kikiáltási ár 245 755 euró lehet. Elvetették a versenytárgyalást megnyerő Németh-Sinkler István egyéni vállalkozó által végzett felértékelést – amely 749 750 eurót számolt –, azt soknak ítélték, ezért a helyi tanács a liciten második helyen végzett brassói Mihaela Verdeş egyéni vállalkozó által elvégzett felértékelést fogadta el: 518 200 euró, amiből 363 000 euró a terület, 155 200 euró pedig az ingatlanok ára.

 

A különbizottság január 9-én tárgyalt az Incitato Fortyogó Kft. képviselőivel, de nem jutottak közös nevezőre. Az elővásárlási joggal rendelkező cég a törvényszék által megállapított 245 755 eurós minimális árhoz ragaszkodott, ezzel viszont a bizottság tagjai nem értettek egyet. Most, hogy megszületett az elvi döntés – mondotta Hegedűs – a bizottság hamarosan ismét tárgyal a vevővel és az 518 200 eurós árat fogja javasolni.

 

Forrás: Háromszék, Iochom István

 


2019. január 30.