Az iskola közeledtével Bokor Tibor polgármester összehívta Kézdivásárhely oktatási intézményeinek vezetőit, hogy közösen döntsenek a kézdivásárhelyi tanévkezdés hogyanjáról. A tanintézmények vezetői és a városvezető egyöntetűen amellett érvéltek, hogy az oktatásnak szeptember 14-én meg kell kezdődnie.

 

A jelenlegi helyzetre való tekintettel és a gyerekek egészsége érdekében szükséges betartani néhány alapvető szabályt, ilyen például a biztonságos szociális távolság betartása. Azokban az osztályokban, ahol nincsenek egyszemélyes padok és a terem mérete is szűkösnek bizonyul, átlátszó plexiüveg falakat szerelnek fel, ezeket az önkormányzat vásárolja. Továbbá, a fertőtlenítőszereket mindegyik intézmény saját maga számára biztosítja, illetve a maszkokat minden személy – tanár és diák egyaránt – magának kell biztosítania.

 

Másik fontos döntés, hogy a tanévkezdést, az osztályfőnökök jelenlétében, a hagyományostól eltérően, az osztálytermekben tartják meg a tanintézmények. A polgármester kihangsúlyozta azt is, hogy van lehetőség pályázni táblagépekre, valamint maszkokra, és amint az erre vonatkozó kormányrendelet lépései kitisztázódnak, a városháza élni fog a lehetőséggel.

 

Abban is egyetértettek, hogy most az a fontos, hogy Kézdivásárhelyen elkezdődjön a tanítás. Még sok a kérdőjel, de a járványhelyzethez alkalmazkodva, időben meghozzák majd a kellő intézkedéseket, hogy a lehető legnagyobb biztonságban folyjon a tanítás.


2020. szeptember 1.