Először száll harcba a fiatal kézdivásárhelyi lovas, Kelemen Zénó a Nemzeti Vágtán. Zénó Tenkes hátán képviseli a céhesvárost, első körben a Nemzeti Vágta tizenkettedik előfutamán, innen juthat a középdöntőbe. A 13. Nemzeti Vágta zárt kapukkal zajlik, de a Duna Televízió hírt ad a versenyről.

 

Kelemen Zénó gyerekkora óta lovagol, az almási lovardában kezdte, és annyira megszerette ezt a sportot, hogy középiskolai tanulmányait is eköré alakította. Beiratkozott egy budapesti gimnáziumba, amelybe versenysportolók járnak, hogy minél közelebb legyen az Alagi Versenyló Tréningközponthoz, ahol naponta edz különböző lovasversenyekre. Zénónak nem idegen a versenypálya, visszatérő zsoké a Kincsem Park lóversenypályáján.

 

Zénó indulása a Nemzeti Vágtán szerencsésen alakult, bár nem összeszokott lovával áll rajthoz, ugyanis az még a kvalifikációs futamok előtt lesérült. Így Zénó kijutása is kérdésessé vált, hiszen az utolsó, vácdukai előfutamon sem tudott rajthoz állni lova sérülése miatt. A szerencse azonban mégis vele volt, ugyanis Tenkesnek társat kerestek, a lónak szabad kártyája volt a Nemzeti Vágtán való induláshoz. Zénó csak pár napja edz Tenkessel, de bizakodva áll majd rajthoz, és nem is volt kérdés számára, hogy ha már adatott a lehetőség, akkor szülővárosát, Kézdivásárhelyt szeretné képviselni a lovasversenyen.

 

Kelemen Zénó indulását Kézdivásárhely önkormányzata is támogatta. A Nemzeti Vágta történéseiről a Székely Vágta Facebook-oldala tudósít, a Duna TV-n pedig október 11-én összefoglalót és a döntő futamot is élőben követhetik, román idő szerint 16 órától.


2020. október 8.