Az átgondolt ütemterv, valamint az önkormányzat és a Közüzemek hatékony együttműködése meghozta a gyümölcsét: egyre kevesebb a vízhálózati probléma Kézdivásárhelyen. A munkálatok a terv szerint haladnak, és jövőre is lesz tennivaló bőven – többek között ez volt a témája Szilveszter Szabolcs alpolgármester és Pap Lajos, a Közüzemek Rt. kézdivásárhelyi megbízottjának csütörtöki sajtótájékoztatóján.

 

„Nincsenek eget rengető problémák már, de azért megelégedni sosem fogok a vízhálózat működésével és állapotával” – fogalmazott Szilveszter Szabolcs alpolgármester, majd hozzátette: az egy év alatt elért eredmény a jól összehangolt csapatmunkának, valamint az anyagi forrásoknak köszönhető. „Nagyon fontos azt hangsúlyozni, hogy ez egy együttes megvalósítás, nem csak a Közüzemek vagy az önkormányzat érdeme, hiszen a szakmai részét a vállalat, az anyagi részét az önkormányzat biztosította” – emelte ki az elöljáró. Az alpolgármester beszámolt arról, hogy megtörtént a Csernátoni út, valamint a Stadion előtti szakasz vízvezeték cseréje, ma csatlakotatják az új vezetékekre a Bethlen utca lakóit. Emellett, teljes csere történt a Molnár Józsiás utcában, dolgoznak az Ady Endre utcában, és tervben van a Nádas utca víz- és szennyvíz hálózatának kiépítése is. Összesen 1,6 km vezetéket cseréltek ki, ez közel 600.000 lejbe került, a Nádas utca munkálata további 400.000 lejre rúg, így az önkormányzat közel egymillió lejt fordított a hálózat fejlesztésére és/vagy bővítésére az elmúlt egy évben.

 

Augusztus 3-án kezdték meg, szeptember 3-án pedig már az új vezetékről kapták a vizet a Tudor Vladimirescu utca tömbházaiban és magánházaiban lakók – erről már Pap Lajos, a Közüzemek Rt. kézdivásárhelyi megbízottja tájékoztatott. A Bethlen utcában is végeztek, már csak a Petőfi utcai fővezetékre való átkötés maradt jövő hétre. A következő vezetékmosás október 6-án esedékes, éjszaka hajtják végre és reggel 5-ig tart.

 

Szilveszter Szabolcs még arra tért ki, hogy tőkenövelésről folytatnak tárgyalásokat a Közüzemekkel, ezzel azt kívánják elérni, hogy jövőben a Mihai Eminescu, a Nagy Mózes és a Kert utcákat tudják rehabilitálni.


2021. szeptember 30.