Jelen helyzetben, amely próbára teszi a józan ítélő képességünket és a kitartásunkat, kérem, legyünk elővigyázatosak és vegyük komolyan a Helyi Sürgösségi Esetek Bizottsága által meghatározott, a vírus terjedését megakadályozó intézkedéseket!

 

Kézdivásárhely Önkormányzata felkészült és megtette a kötelező lépéseket a lakosság biztonsága érdekében.

 

1. Fertőtlenítjük a W. Wegener parkot, ez lévén a leglátogatottabb parkja városunknak.

2. Az esketési ceremónián maximum 10 személy részvételét engedélyezzük.

3. Hétfőtől a kézdivásárhelyi városi kórház nem fogad látogatókat! Kísérőt csak abban az esetben engednek be, ha a beteg mozgásképtelen vagy probléma számára egyedül közlekedni.

4. A Vigadó Művelődési Ház március 31-ig felfüggeszti összes tevékenységét, beleértve a Maassluis Nyugdíjas Klub működését.

Fontos! A Rendőrség tájékoztatása szerint, minden olyan személy, aki szándékosan vagy szándéka ellenére terjeszti a koronavírust, bűncselekményt követ el.

 

Ezen intézkedések drasztikusnak, irreálisnak tűnhetnek, de szükségszerűek, hiszen nekünk Kézdivásárhely lakóinak biztonsága az első.

 

Városunk tranzit zóna. Kérem, amennyiben tehetik, kerüljék azokat a helyeket, a perifériákat,  ahol bármilyen lehetősége fennáll annak, hogy érintkezzenek egy fertőzőtt, vagy akár vírust hordozó személlyel. Fokozottan figyeljenek a higiéniára, mossanak kezet, fertőtlenítsék magukat, tartsák be a javasolt távolságot, illetve ha tüneteket észlelnek, azonnal forduljanak az illetékes hatóságokhoz.

 

Figyeljenek az idősekre, hiszen jelen helyzetben ők vannak a legjobban kitéve a vírus okozta veszélynek.

 

Biztosítjuk Önöket, hogy Kézdivásárhely Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelen krízishelyzet a leggördülékenyebb és legbiztonságosabb körülmények között legyen átvészelhető.

 

Készült a Bizottság 2020. március 13-i ülésének jegyzőkönyve nyomán


2020. március 13.