A koronavírus terjedésének megelőzése érdekében, Kézdivásárhely Önkormányzata arra kéri a város lakóit, hogy adóügyeiket illetve a kérvények/panaszok iktatását próbálják távolságból intézni.

 

A kialakult helyzet illetve az érvényes tiltások nyomán, a kézdivásárhelyi Adóhivatal javasolja ügyfeleinek, hogy intézzék adóügyeiket az online felületeken, azaz banki átutalással vagy bankjuk applikációján keresztül. Az Adóhivatal által az elmúlt hónapban kiküldött közlésben minden adófizető megkapta a 2020-as évre szóló adóértékét, amelyen szerepelnek azon bankszámlaszámok is, amelyekre be lehet fizetni az adót. Fontos kiemelni, hogy banki átutalással vagy applikáción keresztül történő fizetés esetén is alkalmazható a 10 százalékos adókedvezmény. A kedvezmény értékét a kiküldött adókivetés táblázatának utolsó oszlopában találják. Személyes kifizetés esetén, az Adóhivatal javasolja a bankkártyával történő fizetést.

 

Továbbá, azt is javasoljuk, hogy kérvényeiket/panaszaikat inkább emailben küldjék el az iktató részére, a zsuzsanna.imreh@kezdi.ro címre. Munkatársaink a lehető legrövidebb idő alatt iktatják a beérkezett dokumentumokat és visszajeleznek a küldőnek.

 

Ugyanakkor, felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Személynyilvántartó Iroda és Anyakönyvi Hivatal szolgáltatásait elsősorban sürgösségi esetekben vegyék igénybe (haláleset vagy újszülött bejelentése). Személyigazolvány cserére a törvényben megszabott határidők betartásával jelentkezzenek.


2020. március 12.