Mezőkövesd és Hatvan testvérvárosaink felajánlásából immár tizedik éve, minden tanév elején 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülhet két, az anyanyelv ápolásában jeleskedő kézdivásárhelyi diák. Idén sem lesz ez másként, az alábbi emlékdíjakra várják a pályázatokat:

 

Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj

 

Kézdivásárhely Tanácsának Kulturális és Oktatási Bizottsága, testvértelepülésük, Hatvan város felajánlásából, pályázatot hirdet a „Hatvany Lajos kitüntető emlékdíj – a magyar nyelvért” odaítélésére, azon IX–XI. osztályos diákok számára, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén.

 

Pályázási feltételek: egy kézdivásárhelyi oktatási intézményben folytatott tanulmányok, személyes adatok (név, cím, iskola, osztály, telefonos és egyéb elérhetőségek) összefoglaló mindazokkal az eredményekkel, tevékenységekkel, amelyekkel a pályázó az anyanyelv és irodalom területén a 2023–2024-es tanévben jeleskedett (helyi, megyei, országos, nemzetközi versenyek, rendezvények, iskolán kívüli tevékenység, önkéntes munka stb.).

 

Kiss Lázár-emlékdíj

 

Kézdivásárhely Helyi Tanácsának Kulturális és Oktatási Bizottsága, testvértelepülésünk, Mezőkövesd Város Önkormányzata felajánlásából idén is pályázatot hirdet a „Kiss Lázár-emlékdíj – a magyar nyelvért” odaítélésére. Olyan VIII. osztályt végzett diákok jelentkezését várják, akik tanulmányaik alatt kiváló eredményeket értek el a magyar nyelv művelése területén. Az esszé elbírálása mellett a nemzetközi, országos vagy megyei versenyeken elért eredményeket, illetve a részvételt, valamint minden olyan tevékenységet, amely a magyar irodalommal, nyelvvel és kultúrával kapcsolatos is figyelembe fogja venni a szakbizottság.  

 

Pályázási feltételek: kézdivásárhelyi oktatási intézményben folytatott tanulmányok, egyoldalas (A4) esszé az alábbi idézet alapján: „Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható.” (Kosztolányi Dezső); személyes adatok (név, cím, iskola, osztály, telefonos és egyéb elérhetőségek), valamint egy összefoglaló mindazokkal az eredményekkel, tevékenységekkel, amelyekkel a pályázó az anyanyelv és irodalom területén az elmúlt négy évben jeleskedett (helyi, megyei, országos, nemzetközi versenyek, rendezvények, iskolán kívüli tevékenység, önkéntes munka stb.).

 

Megjegyzés: A bíráló bizottság mindkét esetben minden konkrét tevékenységet pontozni fog! A pályázatokat a következő e-mail címre lehet beküldeni: presskezdi@gmail.com.

 

Határidő: 2024. május 31., 12 óra. Bővebb információ: Gajdó Szende, 0726-233 518.


2024. április 17.