Továbbra is működni fog az Electrica áramszolgáltató számla-kifizetési és -kibocsátási részlege Kézdivásárhelyen; bővül a gázhálózat a városhoz tartozó településeken; átadásra vár a 15 lakrészes úgynevezett ANL-tömbházlakás – mindhárom jó hírt sajtótájékoztató keretében ismertette Bokor Tibor polgármester.

 

„Az elmúlt napokban, arról értesültem, hogy az Electrica áramszolgáltatónak az a szándéka, hogy bezárja azt a részleget, amely a számlákat bocsátja ki, és ahol számlákat lehet kifizetni. Már az ott dolgozók meg is kapták a felmentő, illetve áthelyezésükről szóló papírokat” – ismertette az utóbbi napok történéseit Bokor Tibor. „Úgy gondolom, hogy ez egy meggondolatlan lépés volt az Electrica részéről, hiszen ez egy nehéz periódus, főleg a fogyasztók számára, tekintve, hogy a számlázás egy ideje akadozik, vagy rendszertelen. A kézdivásárhelyi lakók, de nem csak, itt tisztázhatták a problémákat, így határozottan rossz ötletnek tartottam bezárni ezt a részleget” – folytatta. Az elöljáró Fejér László Ödön és Antal Lóránt szenátoroknak tárta fel a probémát, mert úgy gondolja, „az ilyen kérdéseket magas szinten lehet csak rendezni.”

 

Bokor ezután kiemelte: sikerült megoldást találni, és a döntés fontossága nem csak Kézdivásárhelyt érintette, hanem egész Felső-háromszéket, ezért jár a köszönet a két szenátornak. „Ilyenkor látjuk azt, hogy mennyire fontos kormányon lenni. Ha ez nem így van, ma lakatot tettek volt az Electrica kézdivásárhelyi részlegére, ami azt jelentette volna, hogy több tízezer ember, akinek problémája van a számlázással, Sepsiszentgyörgyre kellett volna utazzon, hogy elrendezze azt” – hangsúlyozta a polgármester.

 

Indul a gázhalózat építése

 

Kézdivásárhely életében fontos beruházás következik: elindul a gázhálózat bővítése Oroszfaluban, Sárfalván, Szászfaluban és Nyujtódon. Az eddigi becslések szerint a gázhálózat bővítésének munkálatai két év múlva fejeződnek be, így 1119 háztartásba sikerül majd bevezetni a gázat. A munkálattal 3766 új fogyasztásmérőt helyeznek el és cserélnek ki Kézdivásárhelyen – ezt is a sajtótájékoztatón részletezte Bokor Tibor.

 

Átadás előtt áll az úgynevezett ANL-tömbház, melynek igénylésére április 4-éig 38 kérés érkezett. Jelenleg a lakáselosztó bizottság tagjai ellenőrzik a beérkezett iratcsomókat, sok esetben adatfrissítésre van szükség, de erről az igénylőket értesítik. „Az építési munkálat  véget ért: április 7-ével a kivitelező cégnek lejár a szerződése az ANL-vel, ettől kezdve csak az ANL-től függ, hogy mikor jönnek és adják át a tömbházat nekünk, hogy aztán a 15 nyertes családnak tudjuk átadni, és ők minél hamarabb be tudjanak költözni” – számolt be Kézdivásárhely polgármestere.

 

Bokor előrevetítette, hogy hasonló, de kétlépcsőházas tömbházak építését tervezik, amelyre ígéretet is kaptak.


2023. április 5.