Első alkalommal szerveztek családi vetélkedőt a KSE Napok keretében Kézdivásárhelyen Pörög a család! címmel. A többfordulós vetélkedő célja volt a kézdiszéki családok összekovácsolása egy összetett program keretében, amely egyaránt fektetett hangsúlyt a szórakozásra, valamint a mozgás, különböző sportágak játékos megismerésére, végrehajtására és annak megoldására is.

 

A kézdivásárhelyi önkormányzat, valamint a Zöld Nap Egyesület közös vetélkedőjén kilenc család vett részt (41 személy), akik az esős-borongós időjárás ellenére sikeresen végrehajtották a város több pontján megtalálható feladatokat. A családok nyolc állomást kellett megkeressenek, majd az ott található feladatokat időre megoldják. A feladatokban volt társasjáték, zsákban ugrás, talicskatolás, kosárra dobás, biciklikerék pumpálás, kvíz és sütievés is. A vetélkedő végén, a kapott idő alapján pontokat (KSE korongokat) gyűjtöttek, melyek összessége adta a vetélkedő végeredményét.

 

Így első helyezést ért el a Szászék nevű csapat, akik wellness/élménypark belépőt nyertek 300 RON értékben a Bálványos Resort wellnessközpontjába/élményparkjába a Bálványos Resort felajánlásából, valamint egy tortát a Süti Éden jóvoltából. Második helyezést ért el a Berde és Csiszár Company, akik egyéves belépőt nyertek minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba, ugyanakkor a család napi belépővel is gazdagodott az oltszemi Mikó-kastélyban megszervezett diMANSIONS – Hit Music Festivalra. A harmadik díjat fej-fej mellett a Fürge (Fábián család), valamint a PéCsi (Pénzes-Csiszár) csapat is magáénak tudhatta, akik egy-egy féléves belépőt nyertek minden családi programra a Vigadó Művelődési Házba.


 


2019. május 15.