Nagyon sok kézdivásárhelyi lakos álma fog valóra válni, ugyanis a közeljövőben épül a céhes városi uszoda, ami Kézdivásárhely egyik legnagyobb beruházása, ez volt a fő üzenete a mai sajtótájékoztatónak, amelyet Bokor Tibor polgármester, és Antal Emőke városmenedzser tartott a hivatal gyűléstermében.

 

Az elöljáró elmondta, hogy nehéz hetek vannak a hátuk mögött, három technikai bizottság előtt kellett a tervünket megvédeni. Először a fejlesztési ügynökségben érveltek, majd a fejlesztési minisztériumban folytatták, és mivel ez a fejlesztés meghaladja a 40 millió lejt így a tegnap az interminiszteriális bizottságában érveltek tervük mellett. ,,Nyugodtan kijelenthetjük, hogy együtt építjük Kézdivásárhelyt, hiszen ez nem csak az én érdemem, hanem egy nagyon jó csapatmunkának az eredménye. Egy csapatban dolgozunk a megyével, nagyon sokat segített Tamás Sándor elnök úr. Köszönetet mondok Fejér László szenátor úrnak, valamint Kelemen Hunor elnök úrnak. A legtöbb biztatást és segítséget, és olykor nyugtatást Cseke Attila miniszter úrnak köszönhetem, hálásak vagyunk mindannyian neki. A technikai részével foglalkozó személyekről sem szabad megfeledkezni, Antal Emőke kolléganőm volt a projektben a jobb kezem” – mondta a polgármester. 

 

A közel 4500 négyzetméter alapterületű létesítmény három szintből áll, az alagsorban kap helyet a működtetéshez szűkséges műszaki berendezés, valamint az öt féle szauna. A komplexumban öt különböző méretű és rendeltetésű medence kap majd helyet. ,,Elsőként említeném a 30×21 méteres, nyolc sávos versenymedencét eredményjelző táblával ellátva, illetve egy olyan lifttel, amely a mozgássérültek számára teszi lehetővé a medence használatát. Lesz még egy tanmedence, valamint három élménymedence a gyerekek számára. Versenyek esetén egy mobilis fallal választják el a versenymedencét, így biztosítva a párhuzamos működtetést” – mondta a városmenedzser.

 

Az összberuházási értéke az uszodának 144 000 489 lej, azaz közel harminc millió euró, ebből a fejlesztési minisztérium 135 534 000 lejt finanszíroz, a helyi önkormányzat pedig 8 955 000 lejt.


2021. július 29.