Csütörtökön zajlott Kézdivásárhely júliusi tanácsülése, ahol a városatyák 12 napirendi pontról hoztak döntést. Elsőként a helyi költségvetés módosítását szavazták meg, amely szerint 2 millió lejt csoportosítanak át a pályázatoktól többek közt a piac befejezésére, ami várhatóan az ősztől már helyet biztosít a termelőknek. Módosították a helyi adó és illetékek jóváhagyására vonatkozó tanácshatározatot, illetve megszavazták a kereskedelmi felületek eladását kiértékelő bizottság tagjait, a következőképpen áll össze: Szigethy Kálmán, Lukács László, Gáspár Zsolt, Molnár Zoltán és Biszak László.

 

Egyöntetűen szavazták meg a Kézdivásárhely Municípium erdejéből származó faanyag eladásának árait, majd jóváhagyták a „Kézdivásárhely-Kovászna Metropoliszövezet” Közösségek Közti Fejlesztési Egyesület létrehozására vonatkozó tanácshatározat visszavonását, amely egy kiegészítésre szorul. 

 

A céhes város csatlakozott a „Csomád-Bálványos” Közösségek Közti Turizmusfejlesztési Egyesülethez, amelynek céljai között szerepel a természeti értékek védelme és hasznosítása, a turizmus fellendítése, téli sportokra alkalmas területek kijelölése, kiépítése és nemzetközi reklámozása, a túraösvények és sípályák karbantartása, külföldi és hazai idegenforgalmi vásárokon való részvétel, európai uniós fejlesztési alapok bevonása az infrastruktúrafejlesztésbe. A testület tagjai megszavazta a New Fashion Rt. kézdivásárhelyi municípium tulajdonában levő részvénycsomagjának az eladására vonatkozó eljárást.

 

Idén a városatyák úgy döntöttek, hogy a Pro Urbe díjat dr. Bíró Gábornak, nyugalmazott ideggyógyásznak ítélik oda, amit majd várhatóan szeptember első felében vehet át ünnepélyes keretek közt. Végül a nyújtódi műfüves pálya kapcsán elnevezési javaslatról döntöttek, illetve városi kórház gyermekosztály részlegére szavaztak meg ápolói állást, majd jóváhagyták az övezeti városrendészeti tervet az új inkubátorház építésének a javára.


2021. július 29.