Hangos kacagás és sok-sok móka mellett avatták fel az új játszóparkot július 6-án, szerdán, amely a Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak, valamint az önkormányzat közös megvalósítása. Az átadáson színes lufik, gyerekkoncert, foglalkozások és igazi családi hangulat várta az érdeklődőket. A játszótér megtelt élettel és gyerekkel, szinte alig lehetett lépni az önfeledten szórakozó kicsik között. A Millennium parkban felavatott játszóparkot a 2-6 éves korosztálynak tervezték.

 

Az átadó ünnepségen Bakk-Vitális Kinga, a New Fashion Rt. és Zarah Moden Kft. vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd elismerő oklevelet adott át Derzsi Gyulának, Kézdivásárhely alpolgármesterének, így köszönve meg a gyümölcsöző együttműködést. Az alpolgármester beszédében úgy fogalmazott: „Egy város akkor lesz színes, ha a benne élők és dolgozók is hozzáteszik részüket, és azok a vállalatok, amelyek munkát adnak is kiveszik részüket környezetük élhetőbbé varázsolásában. Városunk életének másik fontos alappillérei a gyerekek, akik itt szeretnének felhőtlen gyermekkort, boldog perceket, önfeledt játékot. Ahogyan a többi játszótér és mozgáspark is, ez a játszópark is értük, nekik készült, mert azt szeretnénk, hogy úgy nőjenek fel, hogy mosolyogva gondolnak vissza gyerekkorukra. Játszótereinkkel csak kis részben járulunk hozzá ehhez, de ez is egy újabb lépés”.

 

A Zarah Moden és New Fashion készruhagyárak és Kézdivásárhely önkormányzata közötti példás együttműködésnek köszönhetően ez immár a negyedik szabadidős park, amit átadtak. Derzsi Gyula szerint „példaértékű ahogyan a készruhagyár vezetősége mellénk áll, nem csak a játszótereket érintő kérdésekben, hanem a város lakóit érintő kérdésekben is. Nem tudunk olyan ötlettel jönni, amit ne támogatnának, sőt, saját elképzeléseiket hozzárendelvén, mindig a maximumot hozzuk ki minden felmerülő ötletből” – tette hozzá.

 

Köszönet illeti a Zarah Moden Kft. és a New Fashion Rt. többségi tulajdonosát, Wilhelm Wegener urat, Bakk-Vitális Kinga vezérigazgató asszonyt és munkatársaikat, valamint az önkormányzat munkatársait is, hogy összefogással ismét egy pozitív dolgot tudtak megvalósítani Kézdivásárhelyen.



2016. július 7.