Kézdivásárhelyi tehetséges gyerekek mutatkoztak be, gitáron, fuvolán, zongorán adtak elő klasszikus zenei darabokat szerda este a Vigadó Művelődési Házban.

 

A Gyerekhangszínű nevű rendezvényt a Vigadó Művelődési Ház és a Pro Voces Art Egyesület szervezte. Lung László Zsolt intézményvezető elmondta, azért dolgozik, hogy felkutassák és közönség elé vigyék a város tehetséges fiataljait. Cserkész Emese, a sepsiszentgyörgyi művészeti és népiskola tanára foglalkozott a gyerekekkel, ő állította össze a repertoárt.

 

A tanárnőtől megtudtuk, a Vigadó kistermében található hangszert azért adta kölcsön a megyeszékhelyi tanintézmény, hogy a gyerekek zongorázni tanulhassanak. Az eredmény pedig magáért beszél: az esten két olyan kis tanítvány is bemutatkozott, akik alig egy hónapja kezdtek el zongorázni. A gyerekek olyan műveket adtak elő, amelyeket együtt tanultak meg, nem az iskolában. Fazakas Anna Róza, Kocsis Szeréna, Áda Bálint és Fábián Ágnes zongorán, Brânduș-Ciceo Bernadette és Bartók Rebeka fuvolán, Áda Bálint gitáron játszott Vaccai-, Liszt-, Haydn-, Massenet-zeneműveket.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Orosz Anna



2014. november 21.