Új edzője van a kézdivásárhelyi Bikák jégkorong csapatának. Antal Károlyt tegnap reggel, a műjégpályán tartott sajtótájékoztatón mutatták be.

 

A sajtótájékoztató első részében az új vezetőedzőt Má­thé Zsolt, a kézdivásárhelyi sportegyesület jégkorong-szakosztályának a vezetője mutatta be, felsorolva a szakember eddigi pályafutásának az állomásait. Antal Károly húsz évet jégkorongozott, megfordult a Csíkszeredai Sport Club mellett a Steauánál, de játszott az Újpest és a HC Jászberény csapatában is. 1997 óta edzősködik, 2015-ben emelt szintű edzői képesítést kapott a Magyar Jégkorongszövetségtől. Játékosként egyszer a Sportklubbal (1975 és 1984 között), ötször a bukaresti csapatnál volt hazai bajnok, és emellett a magyar pontvadászatban hat ezüst­érmet nyert. Edzőként több magyar bajnoki arany, ezüst- és bronzérmet szerzett, míg a román pontvadászatot hatszor nyerte meg az általa irányított csapattal. Tagja volt az U18-as és az U20-as román válogatottnak, amelyekkel Hollandiában és Japánban vett részt a világbajnokságon.

Az új vezetőedző röviden vázolta az elképzeléseit és az újdonságokat. Arról is szót ejtett, hogy milyen nehézségeket kell megoldani. „Nagyon örvendek, hogy idekerültem, nagy építőmunka vár itt rám és a segítőimre, toboroznunk kell a gyerekeket. Segítenek a pedagógusok, de vannak gondok is, sok az olyan gyerek, aki vidékről jönne jégkorongozni, de egyelőre nincs amivel szervezett módon járhatnának a városba. Azon dolgozunk a vezetőséggel, hogy erre is megoldást találjunk” – osztotta meg gondolatait a vezető­edző, akinek korábbi növendékei nagynevű csapatoknál helyezkedtek el. Meglátása szerint a jégkorong nem egy könnyű sportág, de reményét fejezte ki, hogy a csodálatos műjégpálya mellett pár éven belül egy felnőtt csoportot is magáénak mondhat Kézdivásárhely.

 

Antal Károly további tervei között szerepel egy lánycsapat felépítése, mert úgy látja, van „alapanyag” a környéken. Végszóként arról is beszélt, hogy sokan veszélyes sportnak tartják a jégkorongot, azért óvakodnak a gyerekeket edzésre engedni. Szerinte több labdajáték vagy akár az ökölvívás is sokkal veszélyesebb, mint a jégkorong. Fontosnak tartotta azt is hangsúlyozni, hogy a sportolás mennyivel egészségesebb, mint a számítógép előtt való üldögélés.

 

A sajtótájékoztatón bejelentették, hogy az új vezetőedző a korisuliban is aktív szerepet vállal. Annál is inkább, mert ez amolyan előszobája a hokisulinak, tehát a jövő hokistáinak a toborzását is meg tudják ejteni.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


2018. október 11.