Kézdivásárhely, városi sportcsarnok. Körülbelül 200 néző. Vezette: Răzvan Dincuţă és Radu Danielenco (mindketten Ploieşti-ről). KSE: Bunduc, Căşineanu, Gazda, Iglesias Bellestero, Isac, Pulugor, Bleza, Csulak, Santiago Reyes, Török, Szabó, Dobozi. Resicabánya: Giurcanu, Bârceanu, Ilaş, Raringa, Doana, Mihuţescu, Găina, Stanciu, Demian, Căldăraru, Călin Lolea, Stroieru. Gólszerzők: Dobozi (8., 34.), Căşineanu (10.), Iglesias Bellestero (28.), Gazda (32.), Bunduc (38.), illetve Ilaş (6.), Călin (24.), Demian (33., 37.). Piros lap: Santiago Reyes (6.), illetve Călin (33.). Csapathibák: 9–10.
 

A Sepsi FC-t legyőző Resicabányai Muncitorul látogatott pénteken Kézdi­vásárhelyre, és a helyi együttes góldús meccsen nyert a Krassó-Szörény megyei alakulat ellen az élvonalbeli futsalbajnokság nyolcadik fordulójának nyitómérkőzésén. A vendégek gyors találatával indult a találkozó (0–1), ám a házigazdák azonnal válaszoltak: előbb Dobozi lőtt gólt, majd Căşineanu állította be az első félidő eredményét (1–2). A második  játékrészben is a vendégek szerezték az első gólt, és ezzel sikerült kiegyenlíteniük (2–2). A válasz nem váratott sokat magára, és Iglesias Bellestero, valamint Gaz­da találataival már két góllal vezetett a KSE (4–2). A folytatásban szorossá vált a küzdelem, s Demian újra lőtávolságon belülre hozta együttesét (4–3). A 34. percben ötödik alkalommal zörgött a resicabányaiak hálója (5–3), s három perccel a vége előtt megszületett a vendégek negyedik találata (5–4). A folytatásban Resicabánya mindent feltett egy lapra, vészkapussal támadott, ám nem vált be a kockázatos taktikai húzás, és a KSE hálóőre, Bunduc a 38. percben szerzett góllal beállította a találkozó 6–4-es végeredményét.
Megérdemelt hazai siker született pénteken, amire már régóta várt a kézidvásárhelyi közönség. A Dobozi-legények egy jó képességű csapatot győztek le, és ehhez csak gratulálni lehet. Szép volt, fiúk!

 

Nagy József tudósítása nyomán


2014. október 27.