Pár hete a spanyol David Madrid Sanchez spanyol sikeredző segíti a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapatának felkészülését. A szakember korábban Győrben nyert bajnoki címet, ezt megelőzően pedig a Caja Segovia edzőjeként a spanyol bajnokság negyedik helyére vezényelte csapatát. A mester március 10-ig edzi a kék-fehéreket, lapunknak adott interjújában elmondta, elsősorban a kemény munkában hisz.

 

– Hogyan került Kézdivásárhelyre?

 

– A KSE Futsal alelnökének, Ştefan Vasilenek köszönhetően vagyok itt, akinek óriási szíve van, és akit nagyon tisztelek. Megkérdezte, tudok-e segíteni, és igent mondtam. Hálás vagyok ezért a lehetőségért, örülök, hogy itt lehetek, kedvező fogadtatásban részesültem, és igazán elégedett vagyok a munkával, amit a csapattal végzünk. Külön megköszönném a Vasile család gondoskodását, akik mindent megtettek, hogy jól érezzem magam.

 

– Mi a véleménye a csapatról?

 

– Ez egy kis, de nagyon ambíciózus csapat, tehetséges játékosokkal, akik éhesek a sikerre, és szeretnének tanulni. Úgy látom, a keret alkalmas az eredményes, egyben látványos játékra, amely a közönséget is kiszolgálja.

 

– Rövid ittléte alatt miben tud segítségükre lenni?

 

– Azt hiszem, a legtöbbet a gondolkodásmódjukon tudok változtatni, de a játékstílusukat is igyekszem csiszolni, professzionálisabbá tenni, a spanyol mintát igyekszem beléjük nevelni, ami nagyon technikás, sok labdaérintéses, látványos, szép játék. A recept: alázat, komolyság, professzionalizmus és mindennapos kemény munka.

 

– Milyen a viszonya a játékosokkal?

 

– Nagyon fontosnak tartom az edző és játékosok közti bizalmas viszonyt, erre törekszem. Kicsit angolul, kicsit magyarul kommunikálunk, a magyarországi tapasztalat többek közt erre is jó volt. Értékelem az itteni játékosokat az elszántságukért és profi hozzáállásukért. Maradéktalanul megbízom a teljes csapatban, mert maximálisan készek arra, hogy továbbra is tanuljanak és győzzenek.

 

– Hogyan lett önből edző?

 

– Már egész fiatalon belekóstolhattam ebbe a szakmába, és segédedzőként a legjobbaktól tanulhattam. Nem akarom elmulasztani a lehetőséget, hogy megemlékezzem a Caja Segoviánál eltöltött időszakról, ami a profi futsal világában szerzett legnagyszerűbb élményt jelentette. Ma a múltam miatt vagyok az, aki vagyok.

 

– Mi az, ami motiválja?

 

– Leginkább az, hogy az általam edzett csapat folyamatosan fejlődjön, és eredményes, szép játékkal rukkoljon elő. Számomra ez nem munka, hanem hivatás, az edzősködés a szenvedélyem.

 

– Meglátása szerint, értéke alapján hányadik helyen kéne végeznie a KSE-nek a szezon végén?

 

– Szerintem a hatodik-hetedik hely lenne a reális.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia


2015. március 4.