A Kézdivásárhelyi SE hazai környezetben fektette két vállra a Foksányi Progresult. A sportcsarnokban nem volt hiány izgalmakban, a mérkőzés sorsa csak a második félidő derekán dőlt el. Több játékost is nélkülöznie kellett Dobozi Levente edzőjátékosnak, Sánchez eltiltás, Ballesteros sérülés miatt maradt ki a keretből, míg Isac egyetemi elfoglaltságai miatt nem lehetett jelen.

 

A Bunduc – Gazda, Szabó, Căşineanu, Pulugor Zs. (játszott még: Dobozi, Bleza, Pulugor I., Bărbăşescu, Török R.) felállású hazaiak tapogatozó játékkal kezdtek, az első tíz percben számtalan eladott labda és kihagyott helyzet miatt bosszankodhatott a közönség. A 10. percben Dobozi jól ugratta ki a nemrég leszerződtetett, sepsiszentgyörgyi Pulugor Istvánt, aki megszerezte a mérkőzés első találatát (1-0). A 17. percben egy labdaeladás következtében jött a vendégek egyenlítő gólja (1-1), de rá két percre Pulugor I. újfent nem kegyelmezett a vendégkapusnak (2-1).

 

A második félidő kezdetén Bărbăşescu lövésébe ért bele szerencsétlenül egy foksányi játékos (3-1), majd több kék-fehér ziccer is kimaradt. A 27. percben a végig jól játszó Căşineanu szolgálta ki Szabót, aki ezúttal nem hibázott (4-1), majd egy szabadrúgást követően a vendégek faragtak hátrányukból (4-2). Ezt követően Bărbăşescu, majd Pulugor Zsolt találatai révén került megnyugtató előnybe a KSE (6-2). A 37. percben a kék-fehérek elkövették hatodik szabálytalanságukat, a kisbüntetőt azonban elhibázták a vendégek, így maradt a 6-2.

 

– Gratulálok a játékosaimnak, mert látszott, nagyon akarták ezt a sikert, annak ellenére, hogy sok volt a hiányzónk, és fáradtan is játszottunk a hétvégi IV. ligás szereplés miatt. A lényeg az volt, hogy megszerezzük a három pontot, most már a Sepsi FC elleni háromszéki rangadóra koncentrálunk, ahol szeretnénk jó eredményt elérni, remélem, arra a csapat is teljes lesz. Reméljük, a szurkolóink is elkísérnek, buzdítanak minket – értékelt a meccs után Dobozi Levente.

 

A rangsorban a KSE a hatodik 12 ponttal (36-32).

 

Forrás: a Székely Hírmondó nyomán


2014. november 12.