Szombaton és vasárnap a tizenkét éven aluli jégkorongozók vették birtokukba a kézdivásárhelyi jégpályát, ahol a helybeli HC Bikák és a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek is két-két meccset játszottak az Erdélyi Jégkorong Liga korosztályos bajnokságában. Az országos U16-os bajnokságban érdekelt csapatok már a harmadik körmérkőzéses tornán vannak túl.

 

Az Erdélyi Jégkorong Liga U12-es kiírásában szombaton a HC Bikák 6-1-re legyőzték Felcsík együttesét, majd a Királypingvinek is megcsillogtatták tudásukat, 3-2-re nyertek ugyancsak Felcsík ellenében. Vasárnap Csíkszereda vendégeskedett a kézdivásárhelyi jégpályán, akik ellen a Királypingvinek hosszabbítás után kapituláltak 6-5 arányban. A nap második meccsén, kiegyensúlyozott kezdés (1-1) után a második harmadban felpörgő HC Bikák 6-1 arányban fektették két vállra a csíkszeredai csapatot.

 

– Kiemelkedően teljesített a csapat, mindenki kivette részét a két sikerből. A sok munka eredményeképpen eljutottunk arra a szintre, amikor már fel tudjuk venni a versenyt a csíkszeredai csapatokkal, és ez nagy dolog, ha a kezdeti sokgólos vereségekre gondolunk – értékelt Márton Sándor, a Bikák edzője.

 

Az U12-es bajnokságból még sok forduló hátravan, többek között a Bukaresti Steauával is össze kell mérjék erejüket a mieink. Azzal a Steauával, amelyet az U14-es pontvadászatban szombaton Brassóban 8-2-re múlt felül a kézdivásárhelyi és brassói közös alakulat.


2015. január 13.