Fennállása során először kvalifikálta magát a teremlabdarúgó Román-kupa negyeddöntőjébe a Kézdivásárhelyi SE, miután vasárnap este fordulatos mérkőzésen legyőzte Călăraşi-t. Szemmel láthatóan új lendületet hozott a csapat játékába az egy hónapra érkezett spanyol sikeredző, David Madrid Sánchez.

 

A mérkőzés elején Căşineanu lövése az egyik vendégjátékosról pattant hálóba (1-0), de nem sokáig tartott az öröm, gyorsan válaszoltak a sárga mezesek (1-1). Ezután Călăraşi még kétszer volt eredményes (1-3), majd a végig pazarul futballozó Isac állította be a 2-3-as félidei állást. Szünet után Raymond révén egyenlített a KSE (3-3), amely öt perccel a vége előtt emberhátrányba került, Pulugor utolsó emberként követett el – mint utóbb kiderült: hasznos – szabálytalanságot. A remekül védekező kék-fehérek nem adták fel, az utolsó pillanatban Dobozi higgadtan értékesítette a kezezésért megítélt hatméterest, 4-3 arányban nyert, és továbbjutott a KSE.

 

– Örülünk, hogy a zöld asztalnál elveszített meccs után, a pályán sikerült legyőznünk Călăraşi-t, nagyon akartuk a revánsot. A közönség nagyon mellettünk volt, de a játékosok is odatették magukat. David Madrid Sánchez mindenkiből kihozta a maximumot, az ő érdeme is ez a siker – értékelt Dobozi Levente, aki kedvező sorsolásban reménykedik.



2015. február 17.