A kézdivásárhelyi vállalkozói inkubátorházon az utolsó simításokat végzik, az épület készen áll a cégek befogadására, amelyek március elsejétől költözhetnek be. Határidő nincs, jelentkezni a helyek beteltéig lehet.

 

A vállalkozói inkubátorház olyan vállalkozásfejlesztési gyakorlat, amely alkalmazásban gazdasági és társadalmi prioritások is szerepet játszanak, és egy lépcsőfokot jelent a vállalkozások kezdő lépései és kifejlett működése között. Elsősorban (de nem kizáró jelleggel) olyan cégekkel szeretnék benépesíteni, amelyek marketing, IT, web design, tanácsadói, kiadói munkát végeznek, rendezvényeket szerveznek, jogi szolgáltatást nyújtanak, vagy könyvelnek. Fontos, hogy tevékenységükkel kölcsönösen segíteni tudják egymást.

 

A vállalkozói inkubátorház a működőképes üzleti ötlettel rendelkező fiatal, fejlődő vállalkozások megerősödését segíti. Az egyéni vagy társas vállalkozásokat tanácsokkal látják el, de üzleti kapcsolatok építésére is lehetőség nyílik. A piaci árnál olcsóbb irodabérlet inspiráló üzleti környezettel, közösségi szemlélettel, segítő hozzáállással párosul. Például az egyéni vállalkozó itt lebonyolíthatja tárgyalásait, ide irányíthatja levelezését. Lehetőséget nyújt arra, hogy a kezdő, illetve fejlődni vágyó kis- és középvállalkozások egyénileg vagy közösen hozzájussanak az uniós és hazai támogatásokhoz.

 

A cégeket az inkubátorházban be is lehet jegyeztetni, így az nemcsak munkapontként, hanem hivatalos cégszékhelyként is szolgálhat. A segítségnyújtás az ASIMCOV részéről nem merül ki abban, hogy a cégek olcsó irodához jutnak, kapcsolataik révén egyéb tevékenységeikben is támogatják a vállalkozásokat. Az irodákat az ASIMCOV bútorozva adja át, a fűtés- és villanyszámla ára a bérleti díjban benne foglaltatik.

 

Március elsején költözhetnek be az első cégek a székhelyre. A kedvezmények igénybevételének feltétele, hogy az inkubátorházban tevékenykedő vállalkozások két éven belül új munkahelyeket teremtsenek, összesen tizenkettőt. Nincs határidő a kiköltözésre, az ott tevékenykedő cégek bármennyi ideig maradhatnak.

 

A kézdivásárhelyi inkubátorház hat helyiséggel rendelkezik, a legnagyobb a 153 négyzetméteres konferenciaterem. Öt kiadható iroda áll rendelkezésre, ebből három 48, egy 24 és egy 34 négyzetméteres. A bérleti díj még nincs leszögezve, várhatóan 3 euró körül lesz négyzetméterenként. Ebből szeretnék fedezni az épület fűtés- és villanyszámláját. Egyelőre három cég jelezte beköltözési szándékát, további jelentkezőket várnak. A konferenciatermet akár külső cégek, akár „bentlakók” jutányos áron vehetik igénybe rendezvények szervezésére.

 

Érdeklődni, jelentkezni az ASIMCOV székhelyen vagy a 0745 548 286-os és a 0753 319 529-­es telefonszámon lehet.

 


2014. április 7.