Rendkívüli ülést tartott Kézdivásárhely tanácsa, mely során új ügyvédet bíztak meg az önkormányzat képviseletével az úgynevezett Fortyogó-perben.

 

A céhes városbeli önkormányzatot a Fortyogófürdő volt bérlőjével, az Incitato Fortyogó Kft.-vel folytatott perben képviselő ügyvéd, a brassói Mândru Iancu több rendbeli halasztás után, betegség miatt visszamondta a megbízást, és mivel a legközelebbi tárgyalás péntekre van kitűzve, sürgősen új ügyvédet kellett fogadni. Amint arról már írtunk, a per tárgyát a komplexum felértékelése után megállapított összeg nagysága képezi.

 

A határozattervezetet előterjesztő Hegedűs Ferenc tanácsos, a gazdasági és jogi bizottság elnöke kifejtette, az önkormányzat felkért egy erre szakosodott céget az ingatlan felértékelésével, amely több mint 700 ezer euróra taksálta az épületet és a területet. Miután ezt Kovács Simon Attila, az Incitato Kft. tulajdonosa kifogásolta, ismét felbecsültették az ingatlant, amelyet ezúttal 540 ezer euróra taksáltak (Tavaly októbertől a cégnek 50%-ban Costantin Pătru volt városi tanácsos is tulajdonosa!) Ezt követően Kovács is felértékeltette a komplexumot, neki mintegy 100 ezer euróra becsülték az értékét. „Óriási különbség van a megállapított összegek között, és célunk egy reális ár megállapítása, hiszen egy négyhektáros területet beltelekként nem lehet 100 ezer euróért eladni”, magyarázta Hegedűs.

 

Megjegyezte, legutóbb a megyeszékhelyi törvényszék a céhes városbeli közjegyzőktől bekérte a komplexum szomszédságában az utóbbi években értékesített területek adásvételi szerződéseit, hogy rálátása legyen a valós árakra. Hozzátette, a helyi Laczkó-Dávid Géza ügyvéd 10 ezer lej plusz áfáért felvállalná az ügyet. A javaslatot a városatyák egyöntetűen elfogadták.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Daczó Hodor Barna


2018. április 13.