Amint azt hírül adtuk, idén január 6-án búcsúztunk el városunk díszpolgárától, a maassluisi Coos Henneveldtől, aki hosszú éveken volt a kézdivásárhelyi civilek segítője, motiváló ereje. Többek között neki és a köréje épült segítő szervezetnek köszönhetjük a Báró Szenkereszty Stephanie Egyesület és mellette működő sürgősségi és rehabilitációs központ, a Kézdivásárhelyi Vöröskereszt, a Maassluis Nyugdíjas Klub korszerű felszerelését, folyamatosan gondoskodott a rászorulókról, a kórházunk, iskoláink segélyezéséről.

 

Kézdivásárhely Önkormányzata, valamint a Regiosteunpunt Maassluis Nederland Alapítvány partnerei június 6-án emlékfát állít az emblematikus személyiségnek. A 10 órától kezdődő ünnepségen jelen lesz Koos Karssen Maassluis testvérvárosunk polgármestere, illetve Coos Henneveld özvegye és gyermekei, akik szintén megtisztelik az eseményt jelenlétükkel. Továbbá a hollandiai alapítvány képviselői is tiszteletüket teszik a kollégájuk emlékére állítandó kopjafánál. Az emlékfa a csernátoni Haszmann-fivérek műhelyében készül, és a Báró Szenkereszty Stephanie Egyesület udvarán kap helyet, ahhoz méltó körülmények között.

 

Coos Henneveldet a Maassluis–Kézdivásárhely között létező testvérvárosi kapcsolat tízedik évfordulóján avatták a céhes város díszpolgárává.2015. május 27.