A kézdivásárhelyi Sürgősségi Esetek Helyi Bizottsága, az újonnan hozott törvények értelmében módosította az érvényben lévő intézkedéseket Kézdivásárhelyen. Megnyitnak a parkok, de a játszótereket továbbra sem lehet használni, kinyit továbbá a Sinkovits stadion sportpályája és a Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár is.

 

A COVID-19 megfékezése érdekében, Kézdivásárhelyen a következő intézkedések érvényesek május 18-tól:

 

1. A vészhelyzet idején kötelező a maszk viselése (a száj és az orr eltakarásával) a kereskedelmi egységekben, a tömegközlekedési eszközökön, a munkahelyen, és egyéb zárt terekben.

 

2. A vészhelyzet idején tilos szabadtéri összejövetelek szervezése. A zárt térben történő kulturális, művészi, vallási, sport és szerencsejáték tevékenységek, valamint a gyógykezelések igénylése továbbra is felfüggesztett. Így a sportlétesítmények és kulturális központok zárva maradnak, kivételt képez a Sinkovits stadion szabadtéri sportpályája, és a Báró Wesselényi Miklós Könyvtár. A könyvtárba bemenni nem lehet, de a kölcsönző 9 és 13 óra között üzemel.

 

3. Zárva maradnak a hotelek, éttermek, kávézók, kivéve azon egységeket, akik úgy tudnak kiszolgálni, hogy a kliensnek ne kelljen várakozni a zárt térben. A házhozszállítás továbbra is megengedett.

 

4. Kinyitnak a parkok, de a játszóterek zárva maradnak.

 

5. A járdák és utak fertőtlenítése továbbra is zajlik.

 

6. A szociális étkezde tevékenysége továbbra is felfüggesztett, az illetékesek csomagban kapják kézhez az ételt.

               

7. A vészhelyzet idején érvényben maradnak a kézdivásárhelyi önkormányzat által kibocsájtott működési engedélyek, tehát nem szükséges hosszabbítani őket.

 

8. A vészhelyzet idején érvényben maradnak a tömbházak közti parkolókra kötött bérlési szerződések, tehát nem szükséges hosszabbítani őket.

 

9. Az önkormányzat ügyfélfogadása továbbra is korlátozott, és csak előzetes, telefonos egyeztetés után lehetséges hétközben 9 és 13 óra között. Javasoljuk ügyfeleinknek, hogy ügyeiket telefonon vagy elektronikus úton intézzék. Szakirodáink elérhetőségei megtalálhatóak a www.kezdi.ro honlapon.

 

10. A kihallgatás továbbra is szünetel. Kérdéseiket küldhetik a cabinet@kezdi.ro e-mail címre.

 

11. Az új házasságkötési kérések fogadása továbbra is szünetel.

 

12. A Személynyilvántartó Iroda továbbra is korlátozza az ügyfélfogadást. Az ügyfeleket előzetes egyeztetés után tudják fogadni, csak indokolt esetben.

 

13. Minden betegnek, aki felkeresi a kézdivásárhelyi városi kórházat, kötelező járványügyi kivizsgáláson kell résztvennie. A beteglátogatást tilos. Abban az esetben, ha a beteg nem tud egyedül mozogni, egy kísérő megengedett.

 

14. A kereskedelmi egységek és intézmények ajtókilincseit fertőtlenítővel átitatott védővel kell ellátni. A bejáratokat fertőtlenítővel átitatott lábtörlővel kell ellátni. Azok az intézmények és kereskedelmi egységek, akik ügyfélszolgálatot látnak el, nem engedhetik olyan személyek belépését az épületbe, akiknek testhőmérséklete magasabb 37,30 Celsius-foknál.

 

15. A DN 11-es úton továbbra is tilos az útmenti kereskedelmi tevékenység.

 

 


2020. május 19.