Ezentúl a legperformánsabb konyhai eszközökkel készül az ellátás a kézdivásárhelyi városi kórház konyhájában: az önkormányzat kérésére ugyanis a rétyi HS Timber Production vállalat 65.000 euró támogatással segítette a megvalósítást.

 

A konyharészleg átadására december 28-án, sajtótájékoztató keretében került sor, amelyen részt vett Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, dr. Szilveszter Szabolcs, Kézdivásárhely alpolgármestere, Adrian Radu, a HS Timber Production vállalat igazgatója, valamint Canea-Kocsis András kórházmenedzser, aki az egész beruházást igényelte és lebonyolította. A konyhai felszerelésről az eszközöket biztosító marosvásárhelyi cég, az MDL részéről Nagy Ildikó számolt be, kiemelve: minden adott arra, hogy a betegek ellátása a legmagasabb minőségű legyen, és továbbra is partnerek lesznek abban, hogy a fejlődésben segítsék a kézdivásárhelyi kórházat.

 

Canea-Kocsis András kórházmenedzser végigvezette a jelenlevőket az általakulás folyamatán, kiemelve, hogy miután szeptemberben aláírták a támogatásról szóló megállapodást, nekiláttak a tervezésnek, de amikor kiderült, hogy milyen mértekű a beruházás, az épület belsejét is rendbe akarták tenni. Bár első körben önerőből szerették volna ezt megvalósítani, szakmai segítséget kellett kérjenek, így egy hónap alatt sikerült kieszközölni a teljes belső renoválást és a konyhai gépek beszerelését. A menedzser köszönetét fejezte ki a cég, az önkormányzat és a megyei tanács felé, ugyanakkor mutatott egy videót arról, hogy a kórház ellátása hova szeretne eljutni, ezen dolgoznak ezután.

 

Dr. Szilveszter Szabolcs alpolgármester a támogatást illető operativitást köszönte, hiszen onnantól, hogy kiderült, hogy a HS Timber vállalat támogatást szeretne nyújtani a városnak, a legrövidebb idő alatt találták meg annak helyét, így a cég vezetőségének nyitottsága, a kórház menedzsmentjének a felkészültsége és a megyei tanács közbenjárása révén nagyon gyorsan megszületett a megállapodás, amelynek köszönhetően ma átadásra is került a konyharészleg. „Nekünk az a dolgunk, hogy megtaláljuk minden anyagi forrás helyét, és nyilvánvaló, hogy olyan helyre irányozzuk forrásainkat, amelyek előrelépést eredményeznek. A kórházi ellátás az egyik legfontosabb tényező, így amikor jött az igény, gyorsan cselekedtünk” – mondta.

 

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke azt hangsúlyozta, hogy a HS Timber Production, az elmúlt években több mint 50 alkalommal nyújtott már segítséget a megyében a kultúrát, az egészségügyet, a sportot és különösen az egészségügyet illetően. Ők voltak az elsők, akik a világjárvány kezdetekor egy teljes felszerelésű PCR laboratórium létrehozását támogatták. „A ma átadott beruházás életbevágóan fontos a kézdivásárhelyi kórház számára, és még nincsen vége, hiszen ma is tettünk célzásokat arra vonatkozóan, hogy hogyan szeretnénk folytatni ezt.”

 

Adrian Radu, a HS Timber Production cég igazgatója azt mondta, örül, hogy a közösség számára hasznosak tudnak lenni, de ez annak köszönhető, hogy jó az együttműködés a helyi vezetőkkel, akik mindig rávilágítani arra, hogy hol van a legnagyobb szükség rájuk. „Ezután is nyitottak leszünk, és a lehetőségeinkhez mérten támogatjuk a megyét akár kulturális, akár sport, akár az egészségügy terén” – summázott.

 

Az új konyhai felszerelés olyan eszközöket tartalmaz, amelyekkel nem csak elkészíthető az étel, hanem megfelelően tárolható, feldolgozható és előkészíthető; a szervírozást és szállítást illetően szeretnének további beruházásokat, hangzott el a sajtótájékoztatón. 



2021. december 28.