A napokban aláírják a kivitelezési szerződést a sebészet felújítására. A kézdivásárhelyi kórház ezen részlege ideiglenesen a főépület második emeletén kap helyet. Egy cég jelentkezett a kézdivásárhelyi kórház sebészetének a felújítására. A város pályázati pénzből, kívül-belül felújítja a patinás épületet. A napokban ismételten megtörtént a terepszemle, megvizsgálták az ingatlanon szükséges munkálatokat.

 

Bokor Tibor polgármester kifejtette: az épületbe egy modern szellőztető rendszert is be szeretnének építeni, azt nézték meg, hogy a régi épület falai megbírják-e a tekintélyes súlyú szerkezetet, vagy további megerősítésre lesz szükség. Az elöljáró egyeztetett a kórház vezetőségével is, az épület felújítása alatt a sebészet a nőgyógyászatot és újszülött-osztályt is befogadó épületbe költözik.

 

Az önkormányzatnak nem ez az egyetlen nyertes pályázata, ami az egészségügyi intézményt érinti. A városháza ugyanis jelentős összeget nyert a járóbeteg-rendelő kibővítésére és felszereléssel való ellátására is. Ez a munkálat azt is magával hozza majd, hogy meg lehet nyitni a kórház Vasút utca felőli, évek óta lezárt bejáratát.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartos Lóránt


2020. július 23.