A rendkívüli helyzet ideje alatt, az önkormányzat segítséget nyújt a jövedelem nélkül maradt személyeknek, akik eddig valamilyen okból kifolyólag nem részesültek szociális segélyben, családi támogatásban. Az érintett személyeknek lehetőségük van ugyanakkor, szociális segély helyett, napi ebédet és vacsorát igényelni, amennyiben pénzforrás nélkül maradtak. A rendkívüli állapot idejére a kézdivásárhelyi önkormányzat segít összeállítani a segélyek igényléséhez szükséges iratcsomókat.

 

Kézdivásárhely Önkormányzata megoldáscsomagot dolgozott ki a nehéz helyzetbe került kézdivásárhelyi lakosok segítésére.

 

Szociális segélyre vagy szociális kantinra és családi pótlékra jogosult minden olyan személy, akinek nincs semmilyen regisztrált jövedelme (a gyermekpénz nem számít jövedelemnek, így nem kell bejelenteni). A szociális segély (vagy kantin) és a családi pótlék nem zárják ki egymást, tehát lehet mindkettőt egyidőben igényelni.

 

Arra biztatunk mindenkit, aki jövedelem nélkül maradt, hogy éljen a törvényes lehetőségekkel, mert még ha nem is nagy összegről van szó (vagy kantin esetében csak étkezést biztosít), de stabil segítséget nyújt ebben az időszakban. További információkért és segítségért Kézdivásárhely Önkormányzatának Szociális Igazgatóságához (DAS) lehet fordulni a 0267-361 974/114-es belső telefonszámon és/vagy a spas.targusecuiesc@gmail.com email címen.


2020. április 1.