Kézdivásárhelyen hétfőtől, 2021. január 11-től lehet befizetni az adókat és illetékeket. Az önkormányzat adót nem emelt, a tavalyihoz képest tehát csak az infláció növekedésének mértékével változnak az összegek. Idéntől online befizetésre is van lehetőség.

 

Az adófizetők a www.kezdi.ro oldalról is elérhető www.ghiseul.ro felületen tudják lerendezni adóügyeiket. Az online adófizetésre mindenki jogosult, aki egy felhasználónév és jelszó megadásával regisztrál a felületre. Az online befizetés többezer állampolgár életét könnyíti meg, illetve gyorsítja a befizetés folyamatát, valamint biztonságosabbá és gördülékenyebbé teszi az Adóhivatal munkáját. Amennyiben egyszer regisztrált valaki a fent említett oldalra a „creare cont” azaz „fiók létrehozása” menüponton, fiókja elérhetővé válik, a műveletek könnyedén elvégezhetők. A felületen fizikai személyek regisztrálhatnak, jogi személyektől azt kérik, forduljanak ahhoz az Adóhivatalhoz, amelynél az adót be kell fizetniük.

 

Fizikai személyek regisztrációjakor a személyazonossági számot (CNP), a bankkártya adatait, valamint egy érvényes email címet kell megadni. Ezután küld a rendszer egy azonosítót és belépési kódot, amellyel be lehet lépni. A rendszer az első belépéskor az azonosító és a jelszó cseréjét kéri. De ha az adófizető ismeri a befizetendő pontos összeget, akkor regisztráció nélkül is tud fizetni.

 

Azon személyek, akik a hagyományos módon, az Adóhivatalban szeretnék befizetni az adókat és illetékeket, megtehetik ezt a következő program szerint:

 

– hétfő, kedd, szerda: 8.00–15.00

– csütörtök: 8.00–16.00

– péntek: 8.00–14.00

 

Akik 2021. március 31-ig fizetik be az egész éves adót, adókedvezményben részülnek (a cégek 5%-os kedvezményben, magánszemélyek 10%-os engedményben).


2021. január 6.