Szerb szakember irányításával készülnek az új idényre a Kézdivásárhelyi SE kosárlabda-szakosztályának tagjai, a teljes létszámú keret tegnap gyűlt össze első alkalommal.

Ljubomir Kolarevics a KSE női csapatainak új szakmai irányítója – jelentette be tegnap Lénárt Adolf szakosztályvezető, aki szerint nagy reményekkel fogadták a szakembert, annál is inkább, mivel a szerb kosárlabda-iskola világszerte elismert, „ők tanítják kosarazni a fél világot”.

 

A 35 éves FIBA-licensszel rendelkező szerb szakember Belgrádból érkezik Kézdivásárhelyre. Az új tréner nem ismeretlen a romániai bajnokságban, hiszen a 2011–2012-es, illetve a 2014–2015-ös szezonban az élvonalbeli Temesvári BC Danzio csapatát edzette.

 

A nagyon fiatal játékoskerettel rendelkező KSE női kosárlabdacsapata a 2015–2016-os szezonban az U18-as kiírás mellett a felnőtt I. ligába is benevezett.

 

– Fiatal kerettel vágunk neki az I. ligás idénynek, célunk, hogy magasabb szinten is megméretkezzünk, és a játékosaink minél több tapasztalatot szerezzenek, színvonalas meccseket játsszanak, fejlődjenek – emelte ki a szakvezető.

 

A KSE kosárlabda-szakosztálya augusztus 25–27. között nagyszabású nemzetközi turnét szervez, a Fashion-kupát, amelyre minden sportbarátot szeretettel várnak!

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



2015. augusztus 19.