Bokor Tibor polgármester aláírta azt a finanszírozási szerződést, amely 41 kézdivásárhelyi utca víz- és csatornahálózatának felújítását célozza. A szerződésaláírásra Bukarestben, a Fejlesztési Minisztériumban került sort 2018. április 5-én.

 

A munkálat összértéke 3 millió 9 ezer lej, ezen felül az önkormányzat önrésze megközelítőleg egymillió  lej. A felújítás során 34 udvartér kap új hálózatot, nevezetesen a 6–23-as, a 30–32-es, a 35-ös, a 39–49-es, valamint a 66-os, 67-es és 69-es udvarterek. Ezen kívül a Domb, a Szacsvay, az Ady Endre, a Kanta, az Orbán Balázs, a Folyó és a Fehérmartok utcákban újul meg a víz- és csatornahálózat.

 

Bokor Tibor polgármester a szerződésaláírás után elmondta: ha a főteret körülölelő udvarterekben zajló munkálatok befejeződnek, azok rendbetétele, vonzóvá tétele következik. „Ezzel régóta kellett volna foglalkozni, hiszen Kézdivásárhelyt leginkább az udvarterek városaként ismerik. Egy önkormányzatnak nincs anyagi lehetősége arra, hogy ilyen volumenű munkálatot a saját költségvetéséből finanszírozzon, így meg kellett megvárnunk a lehetőséget a pályázásra. Az udvartereket nem szerettük volna anélkül felújítani, hogy ne újuljon meg a víz- és csatornarendszer is, annak nem lett volna értelme” – tette hozzá az elöljáró. Az udvarterek csinosítása után a városközpont és a főtér újragondolása, felújítása következik – vetítette előre Bokor.

 

A szerződésaláírást közbeszerzési eljárás követi, ezután kezdődhet meg a munkálat.


2018. április 6.