A nagy sikerű Ezüst Akadémia Oktatási Program mostmár Kézdivásárhelyen is elérhetővé válik az 50 év fölöttiek számára, hiszen 2017. február 16-ig lehet jelentkezni az ingyenes előadássorozatra. Jelentkezési lapok elérhetők Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának portáján, a Vigadó Művelődési Ház portáján, valamint a Zöld Nap Egyesület székhelyén, és online is az alábbi linken.

 

Program leírása

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara elindította a 2015/2016-os tanévben az Ezüst Akadémia Oktatási Programját 50 év fölöttieknek. A nyugat európai, illetve magyarországi partner egyetemünk példáját követve 2015-től egy új előadássorozatot terveztünk, amelynek célközönsége Csíkszereda és környékbeli települések 50 év fölötti korosztálya volt.

 

A 2015/2016-os tanévben 250 jelentkezővel indult a program, majd hatalmas meglepetésünkre 2016/2017-es tanévben a jelentkezők száma elérte a 600 főt, ami nagy kihívás elé állította intézményünket. Így Csíkszeredában, két csoportban közel 600 fővel zajlik az Ezüst Akadémia.

 

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala látva a csíkszeredai program sikerességét felkérte az egyetemet, hogy lehetőségeihez mérten valósítsa meg a programot Kézdivásárhelyen is. Ennek mentén alakult meg az együttműködés és valósul meg a nagy sikerű Ezüst Akadémia Oktatási Program immár Kézdivásárhelyen is. A projekt harmadik partnere a Zöld Nap Egyesület, akik szintén szakmai tapasztalatukkal járulnak hozzá a projekt megvalósulásához. A rendezvényünk támogatója a kézdivásárhelyi Pro Sanitate Alapítvány.

 

A program során számos olyan előadás lesz, amely az érdeklődést felkelti, ugyanakkor hasznos tanácsokkal látják el a résztvevőket. Előadóink között szerepelnek úgy hazai nevek, mint külföldiek is, annak érdekében, hogy minél színvonalasabb programot tudjunk kínálni az érdeklődőknek.

 

Az előadásokat hatvan percesre tervezzük, melynek végén van lehetőség a kérdések feltevésére és megvitatására.

 

 

Kinek szól a program?

Az Ezüst Akadémia program minden olyan 50 év fölötti személynek szól, aki szívesen részt venne a szervezett ingyenes előadásainkon, ugyanakkor Kézdivásárhelyen és környékén lakik.

 

Program tervezett időtartama

A 2016/2017-es tanév második félévében február 23-től kezdődően minden második hét csütörtökjére tervezünk előadásokat. Az előadások 70%-át  látogató Ezüst Akadémia hallgató az év végén tanúsítványt kap.

 

Február 23. – Megnyitó ünnepség és regisztráció (helyszín: Vígadó Művelődési Ház). Előadás: Én, mint a saját mesém hőse – Dr. Kádár Annamária, a Babes Bolyai Tudományegyetem egyetemi adjunktusa

 

Március 9. – Mikroorganizmusok, amelyek bennünk élnek – Dr. Mara Gyöngyvér, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense

 

Március 22. – Egészséges és/vagy modern táplálkozás/gasztronómia – magyar hagyományok – dr. Gundel János, Budapesti Gazdasági Egyetem professzora

 

Április 6.Az iszlám politika elméletének bizánci gyökerei – dr. Maróth Miklós, egyetemi professzor, orientalista

 

Április 20. – A korrupció médiamegjelenése (2004-2013): Egy nemzetközi összehasonlító kutatás eredményei – Dr. Szántó Zoltán, a Budapesti Corvinus Egyetem rektorhelyettese

 

Május 4. – Hazudnak-e a politikusok? – Dr. Bakk Miklós, Sapientia EMTE Kolozsvári Karának egyetemi docense

 

Május 18. – Mi az olvasás jövője a 21. században? – Dr. Tapodi Zsuzsa, a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának egyetemi docense

 

Program díja:

Az Ezüst Akadémia program keretén belül szervezett előadássorozat térítésmentes, a jelentkezők ingyenesen és önkéntesen vehetnek részt rajta.

 

Program időpontja és helyszíne:

Minden második hét csütörtökén a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban 16:30 órától.

 

Programra való jelentkezés:

Részvételi szándékukat az érdeklődők a jelentkezési lap kitöltésével jelezhetik 2017. február 16-ig. Jelentkezési űrlap megtalálható az egyetem honlapján (csik.sapientia.ro) is online formátumba, valamint a Vigadó Művelődési Ház portáján és a partnerintézményeknél! A kitöltött jelentkezési lapokat a Vigadó portájára kérjük letenni, az erre kijelölt gyűjtődobozban.

 

Linkhttp://csik.sapientia.ro/hu/hirek/ezust-akademia-oktatasi-program-indul-kezdivasarhelyen

Online jelentkezés itt

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfTLhHG70_iDYPXn52ehEvLBY1SPSHaaLnlhCZCmGqPt_O-3A/viewform2017. február 8.