KÖRNYEZETVÉDELMI FELELŐS TANFOLYAM AZ ASIMCOV-NÁL

 

A 211/25.11.2011-es törvény 3. és 4. cikkelye értelmében a gazdasági társaságok, önkormányzatok valamint állami intézmények, amelyek engedéllyel rendelkeznek a hulladékgyűjtésre és -szállításra, kötelesek alkalmazottaik közül kinevezni egy személyt, aki az intézményen belül felel a környezetvédelmi kötelezettségekért.

 

Ez a személy részt kell, hogy vegyen egy környezetvédelmi felelőstanfolyamon. Ezen rendelkezések nem teljesítése nagyon nagy büntetéseket von maga után.

 

Egyesületünk, a vállalkozók érdekében, megszervezi a környezetvédelmi felelős tanfolyamot, a helyi környezetvédelmi hivatal szakembereivel közösen, természetesen kedvezményesebb áron, a piacon előforduló hasonló képzésekhez képest.

 

A képzés magába foglalja a következő témaköröket:

  • A környezetvédelmi és hulladékgazdálkodási jogi előírások alkalmazása
  • A különböző kategóriájú hulladékok kezelése
  • Hulladékszállítás
  • Hulladéktárolás
  • A kimutatás elkészítése a hulladéktípusoknak megfelelően
  • Jelentések összeállítása

 

A képzés végén a résztvevők egy, a környezetvédelmi hivatal által elismert oklevelet kapnak, ami révén teljesíthető a törvény által előirt kötelezettség.

 

A képzés helyszíne a kézdivásárhelyi vállalkozói inkubátorház (Szabadság utca 8/A.), az időpont: 2015. április 22., szerda, 16.00 óra.

A résztvételi díj:

ASIMCOV TAGOKNAK: 100 LEJ

NEM ASIMCOV TAGOKNAK: 150 LEJ

 

Jelentkezni az asimcovtgsecuiesc@gmail.com e-mail címen vagy telefonon, a 0745/548.286-os számon lehet.

 

Kapcsolattartó személy: Kerekes Adél

 

 


 

Támogatott munkahelyek fiataloknak

 

A kézdivásárhelyi Kis- és Középvállalkozások Egyesülete (ASIMCOV) a cégtulajdonosok tudomására hozza, hogy a Kis és Középvállalkozások, Üzleti Környezet és Turizmus Minisztériuma 8 regionális projektet bonyolít le, de minimis támogatást nyújtva pályakezdő fiatalokat alkalmazó KKV-k számára. A projekt célja a 2014-ben végzett, fiatal diplomások foglalkoztatási készségeinek fejlesztése és foglalkoztatottsági arányának növelése, állami támogatással fenntartott munkahelyek révén.

 

A Humán Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (POS DRU) keretében biztosított minimis támogatás időtartama 12 hónap, a finanszírozási szerződések aláírásától számítva. Az igényelhető támogatás minimális értéke 4.000 euró (lejben), felhasználható az alábbi feltételek szerint:

 

– vissza nem térítendő támogatásként, az alkalmazottaknak járó teljes fizetésköltség fedezésére (bruttó: 1575 lej / hónap középfokú végzettség esetén, 2328 lej / hónap felsőfokú végzettség esetén; min. 6, max. 12 hónapra. A bérek kifizetésére nyújtott támogatás maximális értéke: nettó 900 lej / hónap – középfokú végzettségre, 1300 lej / hónap – felsőfokú végzettségre;

 

– Támogatásban részesülő munkahelyek száma, az igénylő vállalkozás kategóriájának függvényében:
* mikrovállalkozások – max. 3 újonnan létrehozott munkahely,
* kisvállalkozások – max. 7 újonnan létrehozott munkahely,
* közepes vállalkozások – max. 15 újonnan létrehozott munkahely.

 

– A KKV köteles az újonnan létrehozott munkahelyet még legalább annyi ideig megtartani, mint amennyi ideig támogatásban részesült.
– Egy KKV egy szerződést köthet a program lefutási ideje alatt, amelyet kiegészítő okiratokkal lehet módosítani, a pályázati útmutató előírásainak megfelelően.

 

Iratkozás és bővebb információ: www.aippimm.ro, www.imm.gov.ro

 

Kézdivásárhely a központi fejlesztési régióba tartozik, erről a projektről – Locuri de muncă pentru TINEri în Bucureşti Ilfov şi Centru – Târgu Mureş, ID 143641 – az alábbi email címeken lehet érdeklődni: csaba.torok@imm.gov.ro, erika_papp@imm.gov.ro