Megszerezte idei első győzelmét a KSE futsalcsapata, amely az I. liga 17. fordulójában, hétfőn este Kolozsvárt múlta felül három góllal. A csapat felkészülését mától kezdve egy spanyol edző segíti.

 

A KSE Dîrstaru révén szerezte meg a vezetést a kolozsvári kiszálláson, de a folytatásban a hazaiak gondoskodtak arról, hogy döntetlennel térjenek pihenőre (1-1). A második játékrészre Dobozi Leventének sikerült felráznia játékosait, akik nagy mezőnyfölényben futballozva értékesítették helyzeteiket, Isac Paul és Gazda József is eredményes volt (1-3), az 1-4-es végeredményt Adrian Căşineanu állította be.

 

– Nagyon kellett ez a három pont, remélem, a győzelemnek köszönhetően a játékosok felszabadulnak, és tudják hozni a kötelezőt a következő mérkőzéseken is – értékelt Dobozi Levente edző.

 

A kék-fehér együtteshez az elmúlt időszakban csatlakozott a sepsiszentgyörgyi Papp Csongor, illetve a brassói Donose Gabriel kapus. A mai naptól fogva a spanyol sikeredző, David Madrid Sanchez segíti a csapat felkészülését négy héten keresztül.

 

– Klubunk alelnökének, Ştefan Vasilenek köszönhetően egy hónapig csatlakozik hozzánk Európa egyik legjobb futsaledzője, akitől remélhetően sokat fogunk tanulni – közölte Dobozi.

 

David Madrid Sanchez korábban a spanyol Caja Segoviát, illetve a Győri Rába ETO-t is sikerre vezette, jelenleg Venezuela szövetségi kapitánya.

 

A 17. forduló további eredményei: Resicabánya–FK Székelyudvarhely 4-5, Foksány–Călăraşi 3-8, Déva–Galac 5-3. A Sepsi FC–Marosvásárhelyi City’us találkozót tegnap este rendezték, végeredmény: 4-3 (2-2).

 

A bajnokságban szünet következik, a KSE legközelebb a Román-kupa nyolcaddöntőjében február 15-én, vasárnap 18 órától Călăraşi-t fogadja a városi sportcsarnokban.


2015. február 11.