832 személy vett részt a hetedik alkalommal megrendezett 24 órás futáson. A Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi önkormányzat sportirodája azzal a céllal szervezte meg a napot, hogy minél többen mozogjanak, sportoljanak, és tegyenek egy kört egészségük érdekében.

 

A Sinkovits stadionban indult, majd a sportcsarnokba költözött át az esemény, amelyen csütörtök reggeltől péntek reggelig összesen mintegy ötezer kört tettek meg a résztvevők, ez 115 km hosszú távolságnak felel meg. A legfiatalabb résztvevő Szekrény Asatryan Dávid (7 hónapos), míg a legidősebb Szabó János (61 éves) volt. Több ízben csoportosan érkeztek a gyermekek, fiatalok és felnőttek: a legfiatalabbak a Csipkerózsika Óvodából jöttek. A résztvevők többsége a város iskoláiból érkeztek, továbbá a civilek mellett jelen voltak a Kézdivásárhelyi Sportegyesület (a KSE és a NMSK szakosztályai), a cserkészek, a sportiroda által működtetett asztaliteniszesek, a Sporting Budo Karate Klub sportolói, a városi tűzoltók, a zumbás lányok, a vármegyések, a Kreakidsesek, a lemhényi Manna otthon lakói és az Emisek is. A nap legkiemelkedőbb teljesítményét Nagy Norbert nyújtotta, aki összesen 86 kört tett meg. Az esemény hangulatát este fél nyolctól a Cisar Ioana zumbásai tették színesebbé.

 

A megmozdulás hatására várhatóan a résztvevők közelebb érzik majd magukhoz a mozgást, mint a testi és lelki egészség megőrzésének egyik módját, szívesen és gyakrabban űzik majd ezt a sportágat, valamint, látva a figyelemfelkeltő erőfeszítéseket, egészséges életmód kialakítására törekszenek. Nem utolsó sorban megköszönjük a Kézdivásárhelyi Polgármesteri Hivatal, a Kovászna Megyei Sport- és Ifjúsági Igazgatóság, valamint a Brooklyn üzlet támogatását is. Gratulálunk minden résztvevőnek, akik eljött és hozzájárult a 24 órás futás sikerességéhez.

 

A szervezők nevében: Ráduly Attila (ZNE elnök) és Kocsis Zoltán (sportiroda vezető)


2014. október 3.