Jó iramú, fordulatos és látványos mérkőzést játszott pénteken a Kézdivásárhelyi SE a vendég FK Székelyudvarhely ellen a teremlabdarúgó I. liga 4. fordulójában. A kék-fehérek meggyőző játékkal rukkoltak elő, és idénybeli első győzelmüket aratták (5-4), ami annál is értékesebb, mivel hasonló bravúrra 2010. november 27-e óta nem volt példa, akkor Dobra Alpár góljával 6-5-re nyert a KSE Székelyudvarhelyen.

 

David Madrid Sanchez vezetőedző a Borja Lopez – Ţicalo, Gáll, Iacob, Căşineanu  kezdősort küldte pályára (játszott még: Gazda, Rafael Berlanga, Igor Torres, Isac, Javier), szemben a Péter – Szabó, Csoma, Szécsi, Biró (Szőcs Loránd, Szőcs László, Miklós, Rajmond, Kovács) felállású udvarhelyiekkel. A meccs elején számos helyzetet kihagyott a KSE, de az 5. percben megszerezte a vezetést Gazda szépségdíjas találata révén. Ezután is a hazaiak kezdeményeztek, de a vendégek ellentámadásokból kiegyenlíthettek volna, azonban Lopez kiválóan védte a kézdivásárhelyiek hálóját, a 14. percben pedig, Rafael szögletét követően, Igor lőtt kapuba (2-0). Egy perc múlva Szőcs László szépített (2-1), két perccel szünet előtt pedig végre Isac is betalált (3-1).

 

A második félidőt elszántabban kezdte a vendégcsapat, aminek rögtön meg is lett az eredménye, bő egy perc leforgása alatt kiegyenlítettek (3-3). A kapufapárbajt követően hiába vezetett ígéretes támadásokat a KSE, sem Rafael, sem Igor, sem Isac nem tudott betalálni, a 31. percben azonban Ţicalo igen (4-3), majd két perc múlva Javier is feliratkozott a gólszerzők listájára (5-3). Hét perccel a vége előtt vészkapusos taktikára váltott a vendégek vezetőedzője, Jakab Zoltán, azonban ez nem hozta meg a várt eredményt a hősiesen védekező kék-fehérekkel szemben, Szőcs csak szépíteni tudott, a közönség által végig biztatott KSE 5-4-re nyert.

 

– Nagyon sokat segített, hogy a közönség végig mellettünk állt, és biztatott, ennek köszönhetően a játékosok kihozták magukból a maximumot. A kolozsvári vereség csak egy kisiklás volt, most bebizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Még többet fogunk dolgozni, a játékosok zöme nagyon fiatal, de biztos vagyok benne, hogy fényes jövő áll előttük. Védekezésben jól teljesítettünk, a támadójátékunkon azonban van javítanivaló – értékelt a meccs után David Madrid Sanchez vezetőedző.

 

A klub alelnöke, Ştefan Vasile is köszönetet mondott a szurkolásért, továbbá türelmet és bizalmat kért a csapat irányába, „bízzunk bennük, ne törjük le őket!” – kérte a kézdivásárhelyiektől. A KSE legközelebb Foksányban lép pályára.

 

A Sepsi FC tegnapi lapzártánkkor mérkőzött meg a Foksányi Galactickal, a Szabó Kati Sportcsarnokban 5-0 arányban nyert az újonc ellen.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



2015. október 5.