A kedvezőtlen időjárás miatt meghiúsult rétyi Tavihoki-fesztivál helyett a kézdivásárhelyi műjégpályán bonyolították le az U8-as és U10-es jégkorongozók számára kiírt II. Bogyán János-emléktornát. A sepsiszentgyörgyi Királypingvinek és a kézdivásárhelyi Bikák együttműködésével összehozott kétnapos viadalon 20 csapat tette tiszteletét.

 

Több mint 250 kis hokista lépett jégre a kézdivásárhelyi jégpályán, a háromszékieken kívül számos Hargita megyei alakulat képviselte magát, de jöttek Galacról és a fővárosból is. A csapatok a szabványméretű pálya két szélső harmadában játszottak keresztben, három a három ellen, kapussal, 2×12 perces játékidővel, percenkénti sorcserével.

 

– Sajnos, az időjárás idén is beleszólt a Tavihoki-fesztiválba, de nem mondtunk le erről a tervünkről, amennyiben az idő engedi, azt is megrendezzük. Ezekben a korosztályokban az eredményeket nem jegyezzük, de a gyerekek számon tartják, és igen komolyan veszik a párharcokat – fejtette ki a Királypingvinek részéről Kernászt Huba, az elégedettség hangján szólva a klub mindhárom csapatának szerepléséről.

 

Véleménye szerint örvendetes, hogy mennyire népszerű a gyerekek körében ez a sportág, ráadásul egyre több lány kapcsolódik be ebbe a körforgásba, Szentgyörgyön például heten karcolják a jeget.

 

– Egy jégpálya kéne nekünk is, Kézdivásárhelynek is, mert nagyon nagy hátrányban vagyunk a többi csapathoz képest. Szerencsére Szentgyörgyön egyre több óvoda jelentkezik be korcsolyázni, közülük válogatjuk ki az utánpótlást, de sajnos, rövid ideig van jegünk, utána Brassóba kényszerülünk lejárni, ami nagyon költséges – sorolta Kernászt, aki külön megköszönte a támogatók és a szülők segítségét.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



2015. január 19.