Pénteken este a teltházas kézdivásárhelyi sportcsarnokban feszült egymásnak a KSE és a Sepsi FC futsalcsapata, az élvonalbeli bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén. A találkozó sepsiszentgyörgyi sikerrel zárult, a KSE nem jutott tovább a rájátszásba.

 

A házigazda KSE a Bunduc – Szombat, Szabó, Raymond, Gazda (játszott még: Căşineanu, Pulugor, Isac, Papp, Dârstaru, Bărbăşescu) felállásban kezdett a Molina – Cardenas, Velasco, Rivera, Pânzaru (Máté, Gutierrez, Quirant Vera, Bujdosó) összeállítású vendégekkel szemben. A KSE játékosai hosszú, ívelt labdákkal próbálták helyzetbe hozni egymást, míg a vendég zöld-fehérek szinte minden pozícióból kapura lőttek, de egyik próbálkozásuk sem érett góllá.

 

A 14. percben Dârstaru centiméterekkel bombázott a kapu mellé, fél perc múlva azonban próbálkozását siker koronázta, 1-0. Ezután a gyors kontrákra építő Sepsi FC igencsak megdolgoztatta Bunduc kapust, aki a 19. percben tehetetlen volt a jól helyezkedő Riverával szemben, 1-1. A félidő végén a játékvezetők több alkalommal is 2-3 másodpercnyi „hosszabbítást” rendeltek el a pontatlanul működő kijelző miatt, az egyik ilyen két másodpercnyi újrázás elég volt Mario Duque Velascónak, hogy a hálóba továbbítsa a labdát, 1-2.

 

A második játékrészben egyértelművé vált a sepsiszentgyörgyi fölény, a 22. percben Rivera passzát Pânzaru értékesítette higgadtan (1-3). A 25. percben Raymond óriási ziccert hagyott ki, innen pedig vészkapusos taktikára váltott át a KSE, eredménytelenül. A 36. percben Rivera az üresen maradt kapuba gurította a labdát (1-4), majd egy perc múlva Quirant Vera tette ugyanezt (1-5). A kék-fehéreknek csak a szépítésre futotta, a végig remekül játszó Papp Csongor állította be a 2-5-ös végeredményt.

 

David Madrid Sánchez, a KSE ideiglenes edzője: „Visszatérésem után kevés idő állt a rendelkezésemre előkészíteni ezt a mérkőzést, nem sikerült a mentalitást megváltoztatnom, a játékosok 1-2-es állásnál elvesztették a fejüket, ami nem elfogadható. Úgy érzem, még egy gól belefért volna részünkről, de megérdemelten győzött a Sepsi FC. Szeretném megköszönni a kézdivásárhelyiek szíves fogadtatását, nagyon jól esett, ahogy megtapsoltak, és a csapatot biztatták.”

 

Farkas Attila, a Sepsi FC edzője: „Nehéz mérkőzésre számítottunk, és így is történt, nagy a rivalizálás a két csapat között, örülök, hogy sikerült győznünk. Kiegyensúlyozott volt a mérkőzés eleje, a második félidőben viszont mi uraltuk a játékot, úgy jöttünk ki az öltözőből, hogy nyerni fogunk.”

 

Az alapszakasz lejártával eldőlt, hogy a KSE idén is lemarad  a rájátszásról, a kilencedik helyen végzett, míg a negyedik helyben reménykedő Sepsi FC végül ötödik lett, köszönhetően a galaciak marosvásárhelyi győzelmének. Eredmények: Jászvásár – Kolozsvár 10-0, Galaci United – Marosvásárhelyi City’us 7-3, Déva – Foksány 3-0 (játék nélkül). Az állás: 1.

 

Déva 52 pont, 2. Székelyudvarhely 43 (139-67), 3. Galac 43 (100-55), 4. Marosvásárhely 43 (141-80), 5. Sepsi FC 42 (101-53), 6. Călărași 25, 7. Jászvásár 24, 8. Resicabánya 22, 9. Kézdivásárhelyi SE 19, 10. Foksány 3, 11. Kolozsvár 3.

 

A negyeddöntők párosításai: Dévai Autobergamo – Resicabányai Muncitorul, FK Székelyudvarhely – Jászvásári CSMS, Galaci United – Dunărea Călărași, Marosvásárhelyi City’us – Sepsi FC.

 

Forrás: Székely Hírmondó, Bartha Zsófia



2015. március 30.