A Várospolitikáról

Kézdivásárhely Municípium Integrált Városfejlesztési Stratégiájának közmeghallgatásra bocsátása

Citadini.ro platform

 

A Várospolitika projektet a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium (MRDPA) hajtja végre a Világbank támogatásával 2019 szeptembere és 2022 márciusa között. A „Várospolitika kidolgozása, mint a romániai városi területek igazgatási kapacitásának és stratégiai tervezésének megerősítését szolgáló eszköz” pályázatot Európai Szociális Alap (FSE) társfinanszírozza, a Közigazgatási Operatív Program 2014 – 2020 (POCA) keretében (a projekt SMIS kódja 129720, SIPOCA kód: 711).  

 

A várospolitika egy fenntartható, inkluzív és ellenállóképes településfejlesztési víziót képvisel, amely a hatóságok közös menetrendjét határozza meg úgy központi, mint helyi szinten a városfejlesztés jobbítása céljából, egyhangban zajló intézkedések, valamint a különböző területek összehangolása és összekapcsolása által, különböző szereplők közreműködésével.

 

Kézdivásárhely Önkormányzata meghívja polgárait, hogy az első romániai várospolitika kidolgozása keretén belül vegyenek részt a szervezett konzultációs folyamatban! A felmérés részeként Kézdivásárhely polgárai jelezhetik észrevételeiket, ugyanakkor megoldásokat is javasolhatnak a citadini.ro platformon.

 

További információk:

Konzultációs felület (Románia várospolitikája): Citadini.ro 

A projekt Facebook oldala: Politica Urbana a Romaniei

Információk a pályázatról a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium weboldalán: mlpda.ro/pages/proiectedezvoltareteritoriala

Újdonságok: citadini.ro: Románia városi barométere 2020