La ședința ordinară din martie Consiliul Local Târgu Secuiesc a decis referitor la nouăsprezece puncte pe ordinea de zi, printre acestea au învestit un nou consilier, au decis închirierea localului de alimentație publică a patinoarului  artistic din Târgu Secuiesc, au aprofundat structura noii organigrame a industriei și studiul de fezabilitate al construirii unei noi grădinițe.

 

Consilierul Constantin Pătru va fi înlocuit  în funcție de către Cristea Mariana, membru al Partidului Național Liberal, noua doamnă consilier a depus jurământul la ședința ordinară a consiliului din 29 martie 2018. În cel de-al doilea punct pe ordinea de zi a fost modificat bugetul, aici trebuia aprobată o cheltuială în plus de o mie de lei, pe care o vor primi școlile, respectiv au sosit 70.000 de lei din sponsorizare pentru spital, aceștia trebuia incluse în buget. În punctul trei au decis despre predarea în administrație imobilelor Grădiniței Manócska și a Colegiului Reformat, deoarece până acum cele două clădiri n-au figurat în administrarea instituțiilor, precum și turnul de apă aflat în curtea Liceului Tehnologic Gábor Áron, care, de asemenea, trebuie predat centrului de învățământ și în care la solicitarea pompierilor funcționează un rezervor de apă. Toate cele trei așezăminte rămân în proprietatea orașului, însă nu vor fi luate în administrare de către instituțiile amintite.

 

Până acum societatea care a pus în funcțiune parcurile industriale din Târgu Secuiesc nu a putut încheia contract direct cu firmele, acest lucru se va schimba conform deciziei și de acum înainte această activitate va aparține în sfera de activitate a societății.  A fost notată și închirierea localului de 110 metri pătrați instituit pentru activitatea de aprovizionare publică a patinoarului artistic din Târgu Secuiesc, astfel, după licitație, în instituția sportivă va funcționa apoi o deservire profesională. În punctul următor au decis despre modificarea planului general de urbanism, aici  a fost necesară lărgirea terenurilor construibile, pe care au ridicat-o la maximul permis de lege.

 

În 2018 au expirat contractele de arendare a pășunilor, astfel au decis și despre astea, cum și despre vânzarea materialului lemnos provenit din pădurea municipiului Târgu Secuiesc, precum și despre prețurile de valorificare, despre valorificarea mijloacelor de bază la licitație deschisă, precum și despre noua organigramă a Primăriei și despre construirea structurii acesteia.

 

A fost necesară recalificarea a două drumuri de pământ de interes local, de partea care leagă supermarketul Kaufland și drumul Turiei, precum și de drumurile care leagă Lunga de Ojdula, care de acum înainte vor fi calificate ca drum comunal. Acest pas e important, deoarece doar așa pot fi introduse proiecte pentru modernizarea acestora.

 

Nu peste mult timp, Târgu Secuiesc ar putea avea o nouă grădiniță, proiectul pentru asta, în valoare totală de 3 milioane 699 mii de lei, este deja gata. Acum pot fi aprobate studiile de fezabilitate, precum și indicatorii tehnico – economici, pentru a putea fi predat proiectul. În Casa Civililor aflată în strada Ady Endre au expirat contractele, potrivit legilor în vigoare, și în continuare, doar fundațiile de utilitate publică au drept de închiriere, astfel, Asociația de Femei și Crucea Roșie pot utiliza și în continuare scutit de taxă acest imobil – a decis Consiliul Local.

 

 


29 martie 2018