Încă în acest an ar putea începe reabilitarea străzii Gării care în ultimii doi ani „a fost așezată cu capul în jos”. Paralel cu asta, în ultimul trimestru al acestui an se va înnoi și piața mărginită de străzile Fabricilor, Gheorghe Doja și Benedek Elek.

 

Ne-am interesat la serviciul de urbanism al primăriei, la Antal Emőke, care va fi soarta străzii Gării în perioada viitoare. „Ultimele luni au trecut cu împingerea hârtiilor, deoarece reabilitarea totală a străzilor Gării și Molnár Józsiás costă 7.7 milioane de lei. Pentru a primi ajutor de stat, a trebuit întocmite numeroase dosare. Această sumă poate fi procurată doar cu contribuție de stat. Administrația publică a anunțat licitație pe 6 octombrie pentru executarea lucrărilor” – ne-a informat specialistul, subliniind că trebuie respectați pașii stabiliți de legislația din România și acesta este un proces îndelungat. După cum a spus, este vorba despre reconstruirea a două străzi, incluzând scufundarea sub pământ a rețelei electrice, formarea unei parcări și a unei piste de biciclete, precum și gospodărirea comunală, ceea ce s-a terminat deja în 90 la sută.

 

Paralel cu asta, înaintează însă mai vizibil reconstruirea pieței și parcării abandonate de decenii care se află la întâlnirea străzilor Dózsa György și Fabricilor. Aici se așază fundație nouă și se asfaltează parcările, trotuarele, se conduce apa de ploaie, se schimbă iluminația, respectiv se repară. Și cărarea din fața magazinelor cu deschidere în strada Fabricilor.

 

Ötvös Boglárka


Invalid Displayed Gallery


24 septembrie 2014