Din nou a trebuit modificat contractul de asociere și statutul Asociației de Sănătate Trei Scaune din cauza opunerii reprezentanților guvernului de la județ – de această dată au reclamat aderarea oricăror organizații care dispune de orice fel de personalitate juridică. Conform modificării și administrația județeană va fi membru asociației care sprijină Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc, (cu o contribuție lunară de 20 mii de lei), statutul însă pune condiția: exclusiv administrațiile pot adera la organizație. Deși condiția este aparent de neînțeles, pentru ca vărsămintele să fie legale, trebuia adusă această modificare.

 

Despre valoarea burselor de merit a decis consiliul – conform hotărârii, rămân sumele din anul trecut pentru recunoașterea rezultatelor elevilor (incluzând și continuitatea premiilor Hatvany Lajos și Kiss Lázár).

 

Pare să se rezolve și problema dreptului de proprietate a drumului Földi István: între administrație și S.C Tirex Srl s-a făcut schimbul de clădire propus pe baza evaluării anticipate. Consilierii au acceptat schimbul propus de către administrație cu condiția că vechiul proprietar, acționarul restaurantului Bujdosó, nu poate să excludă în nici o împrejurare din sistemul de circulație al orașului terenul care deja reprezintă proprietatea sa (nu poate întrerupe trecerea între centru, și parcul  Molnár Józsiás, ceea ce este proprietate publică).

 

Consiliul a acceptat totodată și proiectul care vizează înnoirea căminului cultural din Săsăuși, conform căruia realizarea se poate întâmpla cu contribuție județeană (50% din valoarea lucrărilor, ceea ce nu poate fi mai mult ca 10 mii de lei). Tot joi a luat cunoștință Consiliul din Târgu Secuiesc că, căminul de copii nr. 2 în prezent va prelua numele scriitoarei pentru copii, având legături cu Târgu Secuiesc, Borosnyay Kamilla.

 

Ședința a continuat cu tălmăcirea întrebărilor adresate de locuitori: consilierii l-au întrebat pe primar despre starea străzii Gării, despre reînnoirea sistemului de apă și de canalizare, despre oprirea lucrărilor parcului industrial, respectiv despre sistările de aprovizionare cu apă care se ivesc. După cum a ieșit la iveală, refacerea străzii Gării este o prioritate la administrație, în prezent se desfășoară munca cu hârtiile, dar pe parcursul toamnei vor începe și lucrările. Sistemul de apă se va înnoi până în decembrie 2015 și în satele aparținătoare orașului, parcul industrial însă nu va fi gata la termen – deoarece întreprinzătorul după toate semnele se confruntă cu probleme de realizare și materiale.

 

Ședința s-a încheiat cu un anunț: consilierii UDMR Barta Vilmos și Hegedűs Ferenc îi așteaptă în audiență pe locuitorii orașului în a doua zi de marți a fiecărei luni. Cu prima ocazie la 11 noiembrie se poate cere ajutor de la ei în rezolvarea problemelor personale și comune, în sala de ședințe a primăriei, de la ora 17.


Invalid Displayed Gallery


14 noiembrie 2014